Excursii Grecia in 2009

TURUL INSULEI

Ne-am gandit ca nicio vizita in Zakynthos nu ar fi completa fara a va face cunostinta mai indeaproape cu frumusetile naturale ale insulei.

Turul incepe la ora 10,00 cu plecarea in directia Macherado, la 10 km vest de Zakynthos Town. Macherado este una din cele mai populare localitati din insula, renumita pentru atelierele de ceramica si pentru biserica Sf. Mavra, cu turnul Venetian si interiorul cu fresce si icoane. Din pacate, acest monument a fost distrus de un incendiu in 2005, reconstructia ei fiind deocamdata doar un proiect.

Urmatoarea oprire este Exo Hora, o mica localitate montana situata la 35 km nord-vest de Zakynthos Town, ce a scapat curtemurului devastator din 1953 si isi continua viata in mod traditional. Aici puteti admira unele dintre cele mai vechi case din insula cat si cel mai impresionant si probabil cel mai batran maslin din insula. Se spune ca acest copac are 2000 de ani si cu ajutorul ghidului veti descoperi cateva din formele lui ascunse.

Inaintand spre nord ajungem la Manastirea Anafonitria, construita la mijlocul secolului XV si dedicata Fecioarei Maria, locul unde Sfantul Dionysios, protectorul insulei, si-a trait viata monahala. Obiecte ce au apartinut acestuia au fost pastrate si pot fi vazute in manastire.

Turul ne duce apoi in nordul insulei, in Skinari, locul de unde pleaca barcile pentru vizitarea Plajei Navagio sau a Pesterilor Albastre. Optional, se poate iesi in larg pentru vizitarea grotelor.

La inapoiere, ultima oprire va fi la 3 km de Zakynthos Town, in Bohali, pentru a admira panorama superba ce se deschide asupra orasului-port cat si pentru ruinele Castelului Venetian constuit pe locul vechiului acropole.

Turul se termina in jurul orei 17,00 cu intoarcere in statiunile de plecare.

EXCURSIE CU VAPORUL

Excursie cu vaporul in jurul insulei, ce are ca punct de pornire portul din Zakynthos Town. Plecarea in jur de ora 8,30 din statiuni, cu intoarcere la ora 18,00.

Excursia va atinge urmatoarele puncte de interes: Grotele Albastre (Blue Caves) din Skinari, renumite pentru culoarea spectaculoasa a acestora si formele sapate in stanca de ape; Plaja Navagio, “Plaja Epavei”, cea mai cunoscuta si fotografiata plaja din Zakynthos; daca vremea o permite, se face aici o oprire de aproximativ o ora pentru inot si plaja; trecere prin Keri pentru fotografierea grotelor si a rocilor neobisnuite de langa coasta.

In functie de vreme si de directia vantului, de-a lungul coastei se vor mai face opriri scurte pentru inot si poze.

OLYMPIA

Aveti sansa acum sa calatoriti pana la locul nasterii Jocurilor Olimpice, facand o calatorie de o zi prin Peloponez, gradina Greciei.

Plecarea la ora 06,30 din statiuni pentru imbarcarea pe feribotul ce merge la Killini. De aici ne vom urca in autocar pentru o calatorie de aproximativ o ora pana la Olympia, unde veti vizita situl arheologic si muzeul, cu ajutorul unui ghid.

Dupa vizita, timp liber in Olympia pentru masa (nu este inclusa) si plimbare sau cumparaturi. La 15,30 se pleaca din Olympia pentru a face drumul inapoi spre coasta, imbarcare pe feribot si intoarcere in Zakythos in jurul orei 17,30.

KEFALONIA

Kefalonia, bijuteria insulelor Ionice, este o insula cu o popularitate in crestere de la aparitia cartii “Mandolina capitanului Corelli” si a filmului omonim.

Aceasta excursie de o zi porneste dimineata devreme cu un drum de aproximativ 45 de minute catre nordul insulei, spre portul Skinari. La 9,30 se va face imbarcarea pe feribot pentru traversarea marii catre Portul Pesada din Kefalonia (aproximativ 1 ora 45 minute).

Turul insulei Kefalonia va cuprinde vizitarea Manastirii Sfantului Gherasim (protectorul insulei) pastratoare a moastelor, cunoscuta pentru pestera de sub manastire unde a locuit sfantul; Pestera Drogarati cu acustica sa excelenta, Lacul Melisani cu insula din mijlocul sau, cu amestecul de apa dulce si sarata extraordinar de limpede, lac format pe fundul pesterii a carei bolta s-a prabusit.

La ora pranzului se va face o oprire in Agia Efthimia pentru a lua masa (pranzul nu este inclus in pret) si apoi timp liber pentru plimbare sau cumparaturi in Argostoli – capitala insulei si portul principal al acesteia.

Aici se incheie turul, cu plecarea spre Pesada pentru imbarcarea la ora 17,30 pe feribot spre Zakynthos – Skinari si intoarcere in statiuni.

*Agentia de turism isi rezerva dreptul de a modifica programul excursiilor optionale cu anuntarea in prealabil a turistilor.

Reclame

~ de andreiuta pe Mai 2, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: