Perlele Balcanice, oferta vacante

 

Ziua I: TIMISOARA – BUDVA

Plecare din Timisoara dimineata devreme. Popas pe traseu pentru masa. Cazare in Budva, vila 3*.

Ziua II: BUDVA

Timp liber. Dupa-masa excursie la Boka Kotorska. Frumusetea acestui golf-fiord ce patrunde 28 km nu a putut fi descrisa nici chiar de Lordul Byron… Este locul cel mai frumos al Adriaticii, unde Natura s-a intrecut pe sine…Coplesit de verdeata mediteraneana cu agave, palmieri, mimoze, leandri infloriti, kiwi si rodii, cu plaje de toate felurile de la nisip la pietricele colorate, cu orasele calme si pitoresti, ramane locul aproape obligatoriu de vizitat…Traseul de coasta lung de aproape 100 km numara 6 golfuri pitoresti: Herceg Novi, Tivat, Risan, Kotor, Morin, Ljuta.Cazare.

 

Ziua III : RELAXARE

O zi libera, optonal, excursie la Cetinje, vechea capitala regala si Podgorica, actuala capitala…

Ziua IV: BUDVA – DUBROVNIK

Pornim spre Dubrovnik, oras fondat in sec. al VII-lea, patrimoniu UNESCO, oras cu o spectaculoasa si uimitoare locatie: flancat in trei parti de cea mai limpede mare si de stanci abrupte de calcar alb, cu ziduri medievale aproape intacte ce-si dubleaza imaginea in apele cristaline ale marii… Incepem vizita noastra,trecand prin impunatoare poarta Vrata Pile in orasul vechi.

Ne amestecam cu multimea de turisti de pe Bulevardul Stradun, bulevard de marmura, vestit pentru pulsul sau intens, trecem pe langa cele doua fantani ale lui Onofreu, admiram Biserica Sf.Salvador, cu un exterior impresionant, dar cu un interior sarac.Cumparam mici leacuri de la vechea farmacie din 1317 a Manastirii Franciscane .Mergem mai departe pe Bulevardul Stradun si ajungem la Palatul Sposa,palat ce a fost banca,vama,trezorerie,devenit azi casa arhitecturala de stat.

clip_image002

Fotografiem Columna lui Orlando,simbol al orasului,cu frumoasa legenda a lui Roland,care ar fi alungat piratii sarazini in sec.al VIII-lea din oras.Popasul urmator il facem la Palatul Rectoratului, palat unde toate ceasurile sunt oprite la ora 5.45,cand Napoleon a intrat in oras in 31 ianuarie 1808. Revenim in Budva. Cazare.

clip_image002[4]

Budva

ZiuaV:BUDVA–MEDJUGORJE(BOSNIA)

Optional, excursie la Medjugorje, locul aparitiei Fecioarei Maria. Parcurgem un traseu pitoresc in zona montana, oprim la Medjugorje – loc de pelerinaj crestin la sanctuarul Sfintei Fecioare.Cazare in Budva.

Ziua VI: BUDVA – TIRANA (ALBANIA)

Excursie la Tirana. Veti găsi în Tirana un aer plăcut turistic, cu un şarm ascuns sub sărăcia relativă şi problemele Albaniei. În Tirana veţi găsi parcuri şi pieţe deschise, blocuri istorice, şi o senzatie ciudată şi unică a întânirii între Europa şi Orient (Albania e de fapt, o ţară islamică, deşi este în Europa).Cazare in Budva.

Ziua VII: BUDVA – CANION TARA

Optional, excursie la Canionul Tara, care este cel mai adanc din Europa si al doilea din lume , dupa cel din Colorado, cu o lungime de 78 km si adancime de 1300 m… O experienta unica , o amintire de neuitat, o performanta de vacanta!

Raul Tara, numit si “lacrima Europei” este raul cu cele mai curate ape din Europa…

Cazare in Budva.

Ziua VIII: BUDVA– TIMISOARA

Dimineata, plecare spre tara. Sosire, seara tarziu in Timisoara.

Anunțuri

~ de andreiuta pe Mai 2, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: