Corfu 2009, excursie, vacanta in Corfu

 

clip_image002 clip_image004 clip_image006

Corfu, insula verde, este potrivit ‘Odiseei”lui Homer, ultima oprire a lui Ulise in drumul sau inapoi spre Ithaca. Orasul Corfu, capitala insulei, este asezat pe relicvele diferitelor civilizatii care s-au succedat pe aici. Se pot vedea pretutindeni minunate vestigii istorice, monumente venetiene, fascinante biserici bizantine.

ATRACTII TURISTICE & ACTIVITATI OPTIONALE:

· Paleokastrltsa: la 26 km vest de orasul Corfu, un paradis in miniatura cu apele sale de cristal, golfuri incantatoare si vegetatie luxurianta crescand direct din mare;

· Angelokastro: langa Paleokastritsa, fortareata bizantina din sec. XIII.

· Pelekas: la 13 km vest de oras, un sat incantator asezat pe un deal stancos, al carui varf – potrivit spuselor corfiotilor – este locul ideal din care poti sa privesti apusul soarelui.

Kanoni & Insula Mouse: la 4 km sud de oras, cel mai popular loc al insulei. Aici un dig ingust conduce vizitatorul peste ape catre Manastirea Vlaherna, de unde poate lua un vaporas pentru a vizita minunatul Pondikonissi si biserica sa din sec XIII.

· Gastouri: un sat pitoresc, resedinta lui Achillion, palatul de vara al imparatesei Elizabeta de Austria ( Sissy ). Palatul are multe gradini, ideale pentru plimbari romantice. O parte a acestuia gazduieste un muzeu.

· Aqualand: unul din cele mai mari aquaparkuri din Europa, construit pe o suprafata de 700 mii de metri patrati, cu un numar incredibil de atractii pentru toate varstele.

· Kalipso Star: o minunata plimbare cu barca cu fundul de sticla unde se pot admira fauna si flora bogata a marii Ionice si performanta deosebita a scafandrilor ( leii de mare )

· Insulele Paxos & Perga: croaziera full-day cu pranz pescaresc in cele mai frumoase insulite din Marea Ionica, posibilitati de plaja pe puntea iahtului si baie pe plajele salbatice ale insulei Antipaxos.

clip_image008

Reclame

~ de andreiuta pe Mai 8, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: