Sedinta Anat

Stimati membri ANAT,

Va trimitem un scurt raport al intalnirii care a avut loc in data de 04.05.2009 intre ANAT si ANPC.

Locul desfasurarii: Bucuresti, b-dul Aviatorilor, 72

La intalnire au participat:

Din partea ANPC:

Presedinte ANPC – dl. Bogdan Pandelica

Consilierul personal al Presedintelui – d-na  Liana Naum

Din partea ANAT:

Presedinte ANAT – d-na Corina Martin

Secretarul General ANAT – d-na Carmen Botez

Vicepresedinte ANAT – dl. Alin Burcea

Consilier Juridic ANAT – dl. Oleg Pelivan

Ordinea de zi:

1. Completarea protocolului de colaboare incheiat intre ANAT si ANPC in 20.12.2007.

2. Discutarea problemei  fraudelor comise de societatile comerciale  New Travel &Tour SRL, Pro Travel & Tour SRL, Full Business Solutions SRL, Yucca Holidays SRL.

1. La prima intrebare s-a propus introducerea unor completari in protocolul incheiat intre ANAT si ANPC privind dezvoltarea cooperarii bilaterale si colaborarii in vederea respectarii drepturilor si intereselor consumatorilor.

Au fost facute urmatoarele propuneri spre o mai buna informare a consumatorilor:

– Distributia prin intermediul agentiilor de turism sau hoteluri a Ghidului consumatorului, care va informa consumatorul despre drepturile sale.

– Anuntarea in teritoriu a protocolului incheiat intre ANAT si ANPC in scopul dezvoltarii unei colaborari eficiente si evitarii abuzurilor in cazul controalelor.

– Aducerea la cunostinta agentiilor de turism  de catre ANPC a informatiei obligatorii si a conditiilor minime care trebuie afisate pentru informarea consumatorilor, respectiv lista minima de documente care trebuie prezentata de agentul economic comisarului ANPC in cazul controlului (cum ar fi de ex. conditiile minime pe care trebuie sa le respecte fiecare agentie de turism conform legislatiei in vigoare).

– Organizarea seminariilor regionale cu participarea reprezentantilor agentiilor de turism si a reprezentantilor ANPC, in scopul informarii bilaterale si stabilirii modalitatilor eficiente de colaborare.

Sa stabilit programarea unei noi intalniri pentru a putea efectua o analiza complexa a modificarilor legislative care au intervenit ulterior semnarii protocolului de colaborare.

2. Referitor la cea de-a doua intrebare s-a prezentat ANPC situatia existenta privind fraudele comise de societatile comerciale:  New Travel &Tour SRL, Pro Travel & Tour SRL, Full Business Solutions SRL, Yucca Holidays SRL prin intermediul carora au fost pagubiti foarte multi consumatori. Ca rezultat s-a mentionat ca aceste fraude pot avea un impact negativ asupra dezvoltarii pietei vanzarilor on-line de bilete de avion.

S-a propus:

– Manifestarea unei initiative din partea ANPC pentru a sustine propunerea ANAT catre Ministerul Turismului privind necesitatea licentierii site-urilor de vanzare de bilete de avion sau rezervari hoteluri, in scopul reducerii posibilitatilor de frauda.

– Initierea unui Grup de Monitorizare a Integritatii inTurism, din care sa faca parte ANAT, Minister, ANPC, GDS-uri.

– Efectuarea unor actiuni de control a societatilor comerciale:  New Travel &Tour SRL, Pro Travel & Tour SRL, Full Business Solutions SRL, Yucca Holidays SRL in colaborare cu organele de politie si Garda Financiara, in scopul sanctionarii acestor societati pentru pagubele provocate consumatorilor.

Carmen BOTEZ

  Secretar General

Reclame

~ de andreiuta pe Mai 14, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: