Impozitul pe profit minim, declarat constitutional

Curtea Constitutionala a stabilit miercuri ca Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale este constitutionala.

"In sedinta din data de 13 mai 2009, Curtea Constitutionala a solutionat, in cadrul controlului anterior promulgarii legii, sesizarea asupra neconstitutionalitatii Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, sesizare formulata de un numar de 63 de deputati, respectiv 28 de senatori, in temeiul art.146 lit.a) din Constitutie.In urma deliberarii Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca legea este constitutionala", se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale.

"De asemenea, Curtea Constitutionala a examinat obiectia de neconstitutionalitate formulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – constituita in Sectii unite, referitoare la dispozitiile Anexei nr.2, pozitiile nr.4 si 16 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, care a fost aprobata de Parlament prin legea sus-mentionata, constatand, cu majoritate de voturi, ca textele criticate sunt constitutionale", mai precizeaza Curtea Constitutionala.

Decizia Curtii Constitutionale este definitiva si general obligatorie. Argumentatia retinuta in motivarea solutiilor va fi prezentata in cuprinsul deciziilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei.

Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 a fost adoptata de Parlament, in sedinta comuna, pe 28 aprilie 2009. Pe langa rectificarea bugetara, OUG nr. 34/2009 a introdus o serie de masuri fiscale, care se aplica de la 1 mai 2009.

Printre acestea se numara instituirea impozitul pe profit minim, intre 2.200 de lei si 43.000 de lei, determinat in functie de veniturile societatilor comerciale. Noua grila de impozitare minima se aplica si in cazul microintreprinderilor care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

De asemenea, OUG nr. 34/2009 stabileste si anumite limitari in privinta deducerii cheltuielilor si a Taxei pe Valoare Adaugata.

Anunțuri

~ de andreiuta pe Mai 17, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: