TURUL INSULEI Zakynthos

TURUL INSULEI

Ne-am gandit ca nicio vizita in Zakynthos nu ar fi completa fara a va face cunostinta mai indeaproape cu frumusetile naturale ale insulei.

Turul incepe la ora 10,00 cu plecarea in directia Macherado, la 10 km vest de Zakynthos Town. Macherado este una din cele mai populare localitati din insula, renumita pentru atelierele de ceramica si pentru biserica Sf. Mavra, cu turnul Venetian si interiorul cu fresce si icoane. Din pacate, acest monument a fost distrus de un incendiu in 2005, reconstructia ei fiind deocamdata doar un proiect.

Urmatoarea oprire este Exo Hora, o mica localitate montana situata la 35 km nord-vest de Zakynthos Town, ce a scapat curtemurului devastator din 1953 si isi continua viata in mod traditional. Aici puteti admira unele dintre cele mai vechi case din insula cat si cel mai impresionant si probabil cel mai batran maslin din insula. Se spune ca acest copac are 2000 de ani si cu ajutorul ghidului veti descoperi cateva din formele lui ascunse.

Inaintand spre nord ajungem la Manastirea Anafonitria, construita la mijlocul secolului XV si dedicata Fecioarei Maria, locul unde Sfantul Dionysios, protectorul insulei, si-a trait viata monahala. Obiecte ce au apartinut acestuia au fost pastrate si pot fi vazute in manastire.

Turul ne duce apoi in nordul insulei, in Skinari, locul de unde pleaca barcile pentru vizitarea Plajei Navagio sau a Pesterilor Albastre. Optional, se poate iesi in larg pentru vizitarea grotelor.

La inapoiere, ultima oprire va fi la 3 km de Zakynthos Town, in Bohali, pentru a admira panorama superba ce se deschide asupra orasului-port cat si pentru ruinele Castelului Venetian constuit pe locul vechiului acropole.

Turul se termina in jurul orei 17,00 cu intoarcere in statiunile de plecare.

Reclame

~ de andreiuta pe Iulie 3, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: