CIRCUIT TURCIA DE SUD-EST MUNTELE NEMRUT 15 zile /14 nopti

CIRCUIT TURCIA DE SUD-EST

MUNTELE NEMRUT

15 zile /14 nopti

Autocar

Plecare in data de : 17.09 si 15.10.2009

Ziua 1 : Bucuresti-Istanbul

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 06.00 dimineata in fata parcului Timpuri Noi(linga metroul Timpuri Noi). Plecare spre Istanbul la ora 06.30, pe ruta Bucuresti-Giurgiu-Russe-Veliko Tarnovo-Kapikule- Istanbul. Sosire in Istanbul in functie de formalitatile vamale in jurul orei 19.00. Cazare la Hotel de 3* .Timp liber.

Ziua 2: Istanbul-Ankara

Mic dejun.In jurul orei 11.30 pornim la drum catre capitala Republicii Turcia, Ankara.

Seara sosire in Ankara, cazare la hotel,timp liber.

Ziua 3: Ankara-Kahta(Nemrut)

Dupa micul dejun pornim din nou la drum avand ca destinatie orasul Kahta.

Seara sosire in Kahta.Cazare la hotel.

Ziua 4: Kahta

Kahta se afla in provincia Adiyaman din sud-estul Turciei, aproape de granita cu Siria.In zona se afla multe vestigii ale civilizatiilor ce au existat aici de-a lungul timpului,greaca,romana,persana, dar atractia principala o constituie Muntele Nemrut.Pe varful acestui munte se afla o multime de statui unice in lume si mormintele conducatorilor imparatiei Komagene.Civilizatia Komagena,desi a avut o durata de existenta de doar 200 de ani,este deosebit prin faptul ca a inbinat cultura a doua civilizatii importante din antichitate greaca si persana, lasand in urma vestigiile inegalabile de pe Muntele Nemrut care sunt incluse in patrimonial international UNESCO.

Mic dejun.Incepem turul nostru de azi cu vizitarea Tumulusului Karakus,unde sunt inmormantate femeile nobile Komagene.In continuare vom vedea podul Cendere,un exemplu de maiestrie inginereasca construita de catre romani in sec.2 DC si cetatea Arsemia, resedinta de vara a imparatilor Komageni.

Dupa amiaza urcam pe muntele Nemrut sa vedem renumitele statui si mormintele imparatilor si sa admiram apusul soarelui, ascultand linistea zeilor de mult uitati de oameni.(Astazi va sugeram sa aveti la dumneavoastra pelerine de ploaie si pullover.)

Seara la hotel.

Ziua 5: Kahta-Diyarbakir

Mic dejun.Pe drumul care duce catre orasul Diyarbakir vom face o escala la una din cele mai mari proiecte realizate in Turcia,Barajul hidrocentralei electrice Ataturk aflat pe mitologicul fluviu Eufrat.

Diyarbakir are o istorie de peste 7000 de ani,incepand cu hititii, continuand cu asurienii,romanii,bizantinii si otomanii, reusind sa se pastreze autentic pina in zilele noastre.

In decursul timpului orasul a avut mai multe nume,Amedi,Amed,Kara amed,Diyar-i Bekr, Diyarbekir si in cele din urma Diyarbakir.

Diyarbakir(Amid) a fost capitala regatului Aramean,Bet-Zmani.

Aici vom vedea zidurile cetatii Diyarbakir,casa muzeu Cahit Sitki Taranci(1820), moscheea Ulu Cami,casele vechi specifice orasului,Biserica Ortodoxa Siriana din secolul 1 DC unde inca se mai fac slujbe religioase crestin ortodoxe in limba aramaica pentru crestinii din oras.

Seara la hotel.

Ziua 6: Diyarbakir-Hasankeyf-Midiyat-Mardin

Micul dejun.Prima asezare pe care il vizitam este Hasankeyf unde vom vedea Cetatea,ramasa de pe vremea romanilor,moscheea El Rizk si ruinele podului construit de catre arabi.In continuare vizitam orasul Midyat,o alta asezare a carei existenta incepe inca de pe timpul asurienilor.Aici vom vizita manastirea Mor Gabriel,manastirea Deyr-ul Zahferan si moscheea Ulu Cami.Dupa amiaza vizitam si orasul Mardin,un muzeu in aer liber unde convetuiesc in armonie oameni de etnii si religii diferite,turci,kurzi,arabi,arameeni,armeni.Aici vedem Muzeul orasului,medreseaua Kasimiye,moscheele selciugide Latifiyye si Sehidiyye,Biserica Kirklar(celor 40 de martiri).

Seara la hotel.

Ziua 7: Mardin-Haran-Urfa

Dupa micul dejun,lasam in urma orasul Mardin si ne indreptam catre Haran.

Haran era cunoscut in antichitate sub numele de Carrhae,si este una din cele mai vechi asezari din lume.Haran este mentionat in sfintele scripturi ca fiind locul unde au venit Adam si Eva dupa ce au fost izgoniti din Rai precum si locul unde a trait Sfantul Abraham.Deasemena in Haran a fost intemeiata una din primele universitati din antichitate.Aici vizitam ruinele Universitatii antice si facem o scurta plimbare printre casele specific zonei,facute cu una din cele mai vechi tehnici de constructie cunoscute din lume.In continuare vizitam orasul Sanliurfa.

Sanliurfa,”Orasul Profetilor”era cunoscut in antichitate sub numele de Edessa sau Riha(aramaica) fiind un centru economic si cultural important pentru toate civilizatiile antice care au stapanit acesta parte de lume.Aici este si locul de nastere a sfantului Abraham.Vizita la Muzeul Sanliurfa,pestera unde s-a nascut Sfantul Abraham,cetatea Urfa,Moscheea Halil-ur Rahman si Ghiolul cu pesti.

Seara la hotel in Sanliurfa.

Ziua 8: Sanliurfa-Halfeti-Gaziantep

Mic dejun.Astazi ne indreptam catre oraselul Halfeti unde vom face o croziera pe lacul de acumulare a barajului Birecik.Pe parcursul croazierei vizita la cetatea Rum Kale construita de catre Asurieni in sec 9 IC si la cetatea Zeugma construita in anul 300 IC de Alexandru cel Mare.Halfeti este cunoscut si prin faptul ca aici creste renumitul trandafir negru.

Seara ajungem in orasul Gaziantep.Cazare la hotel.

Ziua 9: Gaziantep-Capadochia

Cunoscut in antichitate sub numele de Doliche,Gaziantep este deasemenea un loc cu o mare importanta istorica ca si zona in care se afla.Gaziantep este renumit si prin faptul ca aici sunt plantatii cu fistic de cea mai buna calitate,prin kebap-urile si baclavalele pregatite de bucatarii de aici, precum si prin faptul ca este orasul cu cel mai mare ritm de crestere economica din Turcia.

Vizita la Muzeul de Arheologie,ruinele Cetatii,Muzeul de Etnografie “Hasan Suzer”,

dupa care vom vedea cateva din renumitele Bazaruri din Gaziantep.

Dupa amiaza pornim la drum catre Capadochia.

Seara sosire si cazare la hotel.

Ziua 10: Capadochia

Capadocia este o zona vulcanica, misterioasa si stranie, situata in centrul Anatoliei. Dupa cum bine stiti, acest loc este considerat leaganul Crestinismului, unde se pot vedea nenumarate marturii ale crestinilor timpurii pastrate pana in zilele noastre. (Peste 300 de Biserici sapate in stinca, unde au predicat Sfanta Evangelie numerosi apostoli si sfinti).

Mic dejun. Incepem turul nostru prin aceasta zona cu vizitarea Vaii Goreme, unde primii crestini s-au adapostit din calea paganilor. Dupa masa de pranz vom continua cu vizitarea vaii Zelve,unde vom putea admira formatiuni specifice zonei Capadociei.Pe drumul catre hotel oprim la un atelier de ceramica si la o manufactura de covoare traditionale.

Intoarcere la hotel, timp liber

Ziua 11: Capadochia

Micul dejun.Astazi incepem cu vizitarea satelor pitoresti Cavusin si Macan, dupa care vom vizita satul Avanos si Cetatea Uchisar. Dupa masa de pranz vom vizita orasul subteran Derinkuyu , care este sapat in stanca de comunitatile de crestini pentru a se adaposti din calea romanilor, dupa care vom vedea Caravan Saraiul Agizkarahan, unul din cel mai bine pastrat han din numeroasele Hanuri de pe Drumul Matasii. In continuare vom merge sa vedem un loc, care odata vazut, cu greu poate fi uitat, Canionul Ihlara,unde vom vedea Biserica cu Sarpe,sapata in stanca in sec.11 DC.

Intoarcere la hotel, timp liber.

Ziua 12: Capadocia-Ankara-Istanbul

Dimineata, dupa micul dejun parasim Cappadocia si ne indreptam catre Ankara capitala Turciei moderne. Aici vom vizita Muzeul Civilizatilor din Anatolia, Templul lui Augustos, Moskeea Hagi Bayram si Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk. Masa de pranz.

Seara cazare in Ankara .

Ziua 13: Ankara – Istanbul

Dupa micul dejun , plecare catre Istanbul. Sosire dupa amiaza. Timp liber.

Ziua14: Istanbul

Dupa micul dejun vom merge sa vizitam centrul istoric al metropolei. Vom vedea Hipodromul, Obeliscul lui Theodosius, Coloana Serpuita, Obeliscul Faraonului Thutmose, Fantana germana a lui Whilhem, Coloana lui Constantin. Vom continua cu vizitarea celei mai renumite moschei din Turcia, Moscheia Albastra, si deasemenea, Sf. Sophia (Biserica Sfantei Intelepciuni), dupa care vom vizita Muzeul Topkapi, renumitul Sarai al Sultanilor Otomani. Masa de pranz. Dupa amiaza vom vizita Marele Bazar Acoperit, cel mai vechi Moll din lume, un labirint de strazi cu circa 3000 de magazine, cafenele si ateliere. Timp liber pentru cumparaturi

Ziua 15.

Dupa micul dejun intoarcere catre tara.

clip_image001

clip_image002

COMISION CEDAT : 50 EURO PERSOANA.

Tariful include:

– cazare in hoteluri de 3*

– 3- nopti cazare cu mic dejun, İstanbul

– 2- nopti cazare cu mic dejun, Ankara

– 2- nopti cazare cu demipensiune Kahta ,

– 1- noapte cazare cu demipensiune Diyarbakir

– 1- noapte cazare cu demipensiune Mardin

– 1- noapte cazare cu demipensiune Sanliurfa

-1-noapte de cazare cu demipensiune Gaziantep

– 3- nopti de cazare cu demipensiune Ortahisar Kapadokya

– Transport cu autocar A/C 3 * (4600 km)

– Asistenta turistica din partea agentiei

– Ghid profesional local.

Tariful nu include:

Taxa de viza 15 euro

Asigurare medicala

İntrarile la muzee

Cheltuilelile personale

Programul este valabil pentru un grup de minim 20 pax.

(In cazul in care nu se vor strange un nr minim de 20 turisti , programul va fi recalculat sau anulat .) Transportul va fi efectuat numai in urma recalcularii ulterioare a pachetului existent (in functie de numarul de persoane inscrise ,autocar , midibus, sau microbus).

OBSERVATII:

– Pretul pachetelor de servicii este exprimat in EUR/persoana

Prezentarea la autocar – cu o jumatate de ora inaintea plecarii

Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru tara respectiva

– Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul de Resort din Turcia.

– Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

– Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora, problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptia hotelului, asistat de reprezentant.

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica derularea pe zile a programului, fara a afecta calitatea si cantitatea serviciilor.

-Se recomanda efectuarea unei asigurari STORNO , pentru situatiile in care turistul nu mai poate efectua calatoria datorita imbolnavirilor, accidentelor, etc. Astfel, turistul isi poate recupera costul excursiei de la societatile de asigurari.

-Pasaportul este obligatoriu pentru excursia in TURCIA.

– Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

– Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a putea calatori in strainatate:

– sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor;

– sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat;

– adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

– Inscrierea se face conform contract de prestari servicii turistice .

– retragerea se face conform art. V din contract cu penalizarile inscrise in contract.

V. Renuntari/ penalizari,

1.In cazul in care turistul renunta din orice motiv la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari după cum urmeaza:

a) 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice inainte de data plecarii.

b) 70% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 30-45 de zile inainte de data plecarii.

c) 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16-30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

~ de andreiuta pe Iulie 11, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: