CIRCUITE CU PLECARE GARANTATA!!!!

clip_image001

Un traseu de istorie cu castele misterioase si pline de legende, catedrale impunatoare, palate regale, povesti adevarate cu regine si printese…

Plecare

10 iulie

Durata

21 zile – 20 nopti

 
 

Pret

1895 grup minim 22 pers

 
 

Avans la inscriere

Minim 600 €
 
 

Supl. cam. single

La cerere

 
 

Transport cu avion

Pret: 1865

Circuitul incepe in ziua a III-a cu prima cazare la Londra si se termina in ziua a XVII–a, dupa ultima cazare la Londra.

 
 

Supl. plecare Bucuresti

+55€

2 cazari de tranzit in Timisoara

 
 

Nota bene

►Traseu original care permite

vizitarea principalelor orase

din UK.

►Hoteluri confortabile, mic

dejun bufet.

►Intrari incluse;

►Varianta transport avion permite diferite combinatii

Londra – Londra

Londra – Edinburgh

Londra – Belfast

Londra – Dublin

 
 

Formalitati

Pasaport valabil minim 6 luni, sau Carte de Identitate, asigurare medicala.

Ziua 0: BUCURESTI – TIMISOARA

Cazare in Timisoara la hotel.

Ziua I: TIMISOARA – LINZ (~750 km)

Dimineata devreme plecare spre Austria. Cazare in Linz.

Ziua II: LINZ – KOLN (~730 km)

Mic dejun, continuarea traseului spre Koln, capitala Renaniei. Seara, sosire si cazare in zona Koln.

Ziua III: KOLN – CALAIS – DOVER – LONDRA (~520 km)

Mic dejun, pornim spre Londra. Ne imbarcam pe ferryboat la Calais si traversam spre Dover, aglomerat port de pasageri, unde normanzii au construit castelul, de unde se vede pana la Calais. Sosire si cazare la Londra.

Ziua IV: LONDRA

Mic dejun, tur panoramic de oras cu ghid local. Va fi greu sa cuprindem cu privirea si sufletul numeroasele monumente, castele, muzee: Piata Trafalgar, Covent Garden, Leicester Square, Pall Mall (tinutul cluburilor londoneze), Palatul Buckingham, simbol al regalitatii britanice, Palatul Westminster, sediul guvernului englez de aproape 1000 de ani si Westminster Abbey, una din cele mai mari manastiri in stil gotic din Evul Mediu, Cladirea Parlamentului, structura gotica cu peste 1000 de camere, strajuita la nord de Big Ben, care din 1858 anunta ora exacta, Victoria Street, Catedrala Sf. Paul, Turnul Londrei, Piccadilly Circus, Tower Bridge… Dupa – masa, timp liber pentru a vizita Muzeul de Ceara M. Tussaud si Planetarium sau pentru cumparaturi pe Oxford Street sau de ce nu, la magazinul Harrod’s. Cina.

Ziua V: LONDRA

Mic dejun, o zi libera pentru a descoperi Londra in ritm propriu. Va propunem sa va plimbati prin cartierul Belgravia, cel mai scump district rezidential al Londrei, plin de terase, piete in stil regent, vile albe, gradini inflorite. Optional, excursie

clip_image003(minim 15 persoane, cost 20 Euro/persoana) la Greenwich unde se gaseste Queen’s House, terminata in anul 1637, probabil cea mai frumoasa creatie a arhitecturii Stuart in Anglia. Vom putea, eventual vizita si Palatul Hampton Court, versiunea englezeasca a Palatului Versailles, cu peste 1000 de camere pline cu tablouri, tapiterii, mobila din ultimii 450 ani. Cina.

Cladirea Parlamentului strajuita de Big Ben

Ziua VI: LONDRA – OXFORD – NOTTINGHAM (~260 km)

Mic dejun, pornim spre cel mai faimos castel din Anglia, Castelul Windsor, resedinta de baza a suveranilor britanici, ce se inalta semet deasupra Tamisei pe o stanca de calca

r. Daca avem noroc, asistam la schimbarea garzii (10:30). Nu ratati!!! Urcati cele 220 de trepte din turnul rotund pentru o larga priveliste asupra vaii, dar nu incercati sa vedeti apartamentele reginei (partea de vest). Urmatorul popas va fi la Palatul Blenheim, fosta resedinta a lui Churchill, locul unde el s-a nascut, o casa mare si luxoasa, o casa tipic englezeasca cu superbe gradini (suprafata de 2,8 ha). Vom continua apoi traseul spre Oxford, oras academic si industrial. Vom vizita unul dintre colegiile vechi si Catedrala, cu turla de 43 m, una din cele mai vechi din Marea Britanie, datand din sec. al XIII–lea. Cazare si cina la Nottingham(zona).

Ziua VII: NOTTINGHAM – YORK – DURHAM – EDINBURGH (~450 km)

Mic dejun, pornim spre Scotia. Scurt popas la York, un oras cu ziduri romane, strazi medievale, cu un pitoresc tur normand, cu un pub si o ceainarie la fiecare pas, cu York Minster, cea mai mare catedrala din tara construita timp de 250 ani, locul unde a fost incoronat imparatul Constantin cel Mare si dupa opt secole de istorie romana, a fost ocupat de vikingi, care l-au botezat Jorvik.

Urmatorul popas il vom face la Durham, unde deasupra raului Wear si a orasului vechi se inalta maiestuos Catedrala, una din cele mai frumoase din Europa, si Castelul, singura fortareata nordica nepradata. Sosire si cazare si cina la Edinburgh.

Ziua VIII: EDINBURGH

Mic dejun, Impreuna cu ghidul local pornim sa descoperim orasul intins intre dealuri si mare, una din cele mai frumoase asezari din lume, capitala alintata galant ca “Grande Dame” sau “Atena Nordului”. Trecem prin Princess Street, inima orasului si una din cele mai agitate strazi din Europa, vizitam Edinburgh Castle, insemn al orasului, cetate care pastreaza bijuteriile coroanei si Holyroodhouse, azi resedinta casei britanice, ce exista din 1128.

Dupa-masa, timp liber pentru a vizita marile muzee sau pentru cumparaturi in marile centre comerciale: The Waverley Shopping Centre, St. James Shopping Centre. Cina in Edinburg. Optional, excursie la Rosslyn Chapel, o copie fidela a templului lui Solomon.

Ziua IX: EDINBURGH – STIRLING – GLASGOW (100 km)

Mic dejun. Plecare spre Glasgow… Popas la Stirling, considerat a fi capitala de drept a Scotiei, oras cu strazi intortocheate si pavaje medievale si cu Castelul, care pare parca crescut pe stanca inalta de 77 m, resedinta regilor Stuart (1370 – 1603), locul preferat al reginei Maria. Apoi vizitam distileria de whisky de la Glencorde. Ne indreptam apoi spre Glasgow, al doilea oras ca marime al Marii Britanii…

Vizitam Catedrala, singura catedrala medievala scotiana, care a scapat de distrugeri, Galeria de Arta. Cazare si cina in Glasgow.

Ziua X: GLASGOW – BELFAST (162 km)

Mic dejun, pornim spre Irlanda de Nord. Dupa caz un scurt popas la Castelul Culzean, una din cele mai mari realizari ale arhitectului scotian din secolul al XVIII – lea, Robert Adam, care pastreaza un apartament la etaj, dat in proprietate pe viata generalului Eisenhower. Traversam Marea Irlandei intre Strarnaer si Belfast. Tur panoramic in capitala Irlandei de Nord: Primaria (1906), Muzeul Ulster, cu importante colectii de arta, Biblioteca LIinen Hall. Cazare si cina in Belfast.

Ziua XI: BELFAST- DUBLIN

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi si pentru a descoperi frumusetea zbuciumatului oras. Plecare la Dublin, situate la 170 km de Belfast, capitala Republicii Irlanda, una dintre cele mai atragatoare si interesante capitale europene, Dublin are o lunga si interesanta istorie, vizibila in planul orasului prin stilul si diversitatea cladirilor, dar si o cultura locala specifica, precum si un numar peste asteptari de puburi si localuri. Timp liber in Dublin. Cazare si cina.

Ziua XII: DUBLIN – LIVERPOOL (400 km)

Mic dejun apoi vizitarea orasului. Dupa masa pornim spre port, daca timpul permite, poposim la Castelul Carrickefergus, cel mai nou si bine pastrat dintre castelele normande din Irlanda. Traversam cu ferryboat-ul si ne continuam traseul prin frumoasa Regiune a Lacurilor, spre Liverpool, orasul natal al trupei Beatles, oras care adaposteste cea mai mare Catedrala anglicana din Marea Britanie, terminata in 1978, Muzeul Liverpool si Galeria de arta Walker. Cazare.

Ziua XIII: LIVERPOOL – CHESTER – BIRMINGHAM (~190 km)

Mic dejun, pornim spre. Chester, cel mai nordic si fascinant oras tudorian, renumit pentru celebrele Rows, siruri duble de magazine si trotuare acoperite asezate una peste alta, cel mai vechi datand din 1486. Este unul dintre putinele orase britanice care au zidurile medievale inca intacte, aprox 3 km. Ne indreptam spre Birmingham, oras fondat pe baza ingineriei si metalurgiei. Admiram, in Piata Victoria, piata pietonala cu sculpturi, Primaria in stil clasic si Prefectura in stil renascentist. La est de oras in Parcul Althorp,langa autostrada se afla resedinta familei Ducelui de Spencer si mormantul surorii sale, Diana, Printesa de Wales. Cazare si cina in zona Birmigham.

Ziua XIV: BIRMINGHAM – WARWICK –STRATFORD – CARDIFF (~240 km)

Mic dejun, pornim spre Warwick pentru a vizita Castelul Warwick, locul de resedinta a celor mai puternice familii engleze. Desi constructia saxona a fost distrusa, s-au pastrat turnurile din secolul al XIV-lea, reprezentative pentru cel mai frumos castel medieval al Angliei. Apoi continuandu-ne traseul, poposim la Stratford – upon – Avon, oras ce isi pastraza inca atmosfera vremurilor celui mai vestit fiu al sau – Shakespeare – cu casele sale jumatate din lemn, cu magazinele si restaurantele traditionale. Cazare in sudul Tarii Galilor.

Ziua XV: CARDIFF – BRISTOL

Mlc dejun. Timp liber pentru vizitarea orasului. Castelul construit de normanzi dar refacut complet in sec. XIX de lordul Bute, avand interioarele extraordinar de aratoase chiar daca stilul este mai mult hollywoodian decat medieval. Alaturi, intre Primarie si Curtea de Justitie este Muzeul National cu o splendida sectie de stiinte naturale si o galerie de picturi cu o colectie de pictori impresionisti. Se poate vizita si modernul centru comercial, St David Shopping Centre. Dupa masa plecare spre Bristol. Cazare si cina .

Ziua XVI: BRISTOL – STONENHENGE – WINCHESTER – BRIGHTON (~260 km)

Mic dejun, pornim spre Stonenhenge, o enigma pentru stiinta, cu secrete nedezlegate nici pana azi. Pietrele, ce cantaresc tone, sunt aranjate de misteriosi constructori din antichitate in forma de cerc, ramanand o relicva din timpuri necunoscute, care nu se dezvaluie omului modern decat fragmentar. Dupa caz, facem un detur la Salisbury, taramul lui Hardy pentru a vedea Catedrala (1220 – 1258) care “are atatea ferestre cate zile in an, atatia stalpi cate ore si atatea porti cate luni”. Poposim apoi la Winchester, care a fost prima capitala a Angliei, dar mereu a fost socotita ca fiind si a doua capitala: Wilhelm Cuceritorul s-a incoronat in amandoua orasele: Londra si Winchester. Vizitam Catedrala normanda, cea mai lunga din Europa. Cazare si cina la Brighton.

Ziua XVII: BRIGHTON ( LONDRA) – BRUXELLES (420 km)

Mic dejun. Vizita la Pavilionul Regal cu exterior in stil indian si interior oriental, terminat in 1822 si care ramane una din minunile decorative ale lumii. Nu ratati o plimbare pe Palace Pier, cu arcade, pub-uri, sezlonguri, parcuri de distractii si veti intelege de ce acesta este locul preferat de weekend al londonezilor, supranumit si London – on – Sea

Ziua XVIII: BRUXELLES – LUXEMBURG

Mic dejun, pornim spre Mannheim. Facem un scurt popas in Luxemburg, unde vizitam orasul vechi cu Piata Armelor, Piata Constitutiei, Marele Palat Ducal, Catedrala Notre – Dame. Cazare in zona Mannheim.

Ziua XIX: MANNHEIM –VIENA

Mic dejun, plecam spre Linz. Popas in Nurnberg pentru pranz si mici cumparaturi.Cazare in Viena.

Ziua XX: VIENA – TIMISOARA (560km)

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi intr-un centru comercial.Seara tarziu, sosire in Timisoara.

Pretul include

►transport cu autocar

licentiat;

►19 cazari la hoteluri din lantul Ramada sau minim 3*;

►mic dejun bufet;

►12 cine;

►ferryboat Dover-Calais-

Dover;

►ferry Scotia-Irlanda de Nord

si Irlanda-Anglia.

►intrari incluse si libere:

Caterala Sf. Paul,

Westminster Abbey, Castelul

Edinburgh, Holyroodhouse, National Gallery, Royal Museum, Galeria de arta Glasgow, Stonenhenge, Casa lui Shakespeare, Muzeul

Liverpool, Galeria de Arta

Walker, British Museum,

Muzeul Victoria & Albert,

Catedrala Canterburry;

►excursie la distileria de

whisky (Glengoide);

►asistenta turistica din partea

agentiei.

Pretul nu include

►taxa de inscriere : 15 €;

►asigurarea medicala+

asigurarea storno;

►bauturile la masa;

►intrarile la obiective

turistice, altele decat cele precizate;

►supliment camera single – la cerere;

►taxe aeroport

(varianta avion)

Clima

Sezon ideal pentru vizitarea Regatului Unit; fara riscul ploilori, temperaturi placute.

Bagaje

Imbracaminte si incaltaminte lejera, dar luati si un pulover mai gros si o umbrela. Nu uitati aparatul foto!

Pentru utilizarea prizelor, va fi necesar un adaptor de curent.

(4 – 5 lire sterline)

Reclame

~ de andreiuta pe Iulie 22, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: