CIRCUITE CU PLECARE GARANTATA!!!!

clip_image001

… de la misterele Rinului si frumusetea Moselei, la tainele tablourilor lui Vermeer, Rembrandt, Bruegel …

Plecare

4 iulie

Durata

17 zile – 16 nopti

 
 

Pret

1273€grup minim 35 pers

1505€grup minim 25 pers

 
 

Avans la inscriere

Minim 500 €
 
 

Supl. cam. single

La cerere

 
 

Nota bene

De 11 ani, traseu de succes

►Traseu bine etapizat

►Demipensiune

►Timp sufficient (2 zile) pe Valea Rinului si Moselei

►Excelent raport calitate/pret

►Hoteluri: Sofitel, Ramada, Hilton, Crowne Plaza

 
 

Formalitati

Pasaport valabil minim 6 luni, sau Carte de Identitate.

Ziua I:NEGRESTI – LINZ

Dimineata devreme plecare spre Austria. Cazare in Linz.

Ziua II: LINZ – HEIDELBERG – MANNHEIM (~560 km)

Mic dejun, plecare spre Mannheim cu un scurt popas la Heidelberg, orasul romanticilor. Sosire si cazare la Manheim, Hotel Ramada sau similar.

Ziua III: MANNHEIM – VALEA RINULUI – KOBLENZ (~180 km)

Mic dejun, pornim spre Mainz pentru a insoti Rinul pe traseul sau cel mai romantic si frumos: sate bizare cu turnuri ascutite de biserici, avand in varf sfarleze de vant din aur, castele in ruine, mistuite de legende, defileuri inguste si interminabile, podgorii… Poposim la Rudesheim pentru a vizita Drosselgasse, celebru “sat al vinului”. Ratacim apoi pe strazile din case specifice din cherestea cu Weinstuben (baruri cu vin). Optional, urcam cu liftul 37 m pana la Monumentul Niederwald pentru a admira statuia Germania. Traseul continua dupa Birgen, 16 km printr-un peisaj din basmele germane: castel dupa castel, stanci subacvatice (“cele sapte Fecioare”, fete transformate in piatra pentru ca se prefaceau ca sunt pudice), stanca frumoasei Lorelei, insulite pitoresti, orase medievale. Vom vizita cateva din castelele ruinate si romantice, si dupa caz, vom vedea Castelul Marksburg din sec. al XIII – lea, singurul ramas intact deasupra orasului. Ziua noastra frumoasa de excursie va sfarsi la Koblenz, acolo unde Rinul intalneste Mosela. Daca timpul pernite, urcam pana la cetatea Ebrenbreikstein, deasupra malului drept pentru o superba panorama a orasului. Cazare si cina in zona Koblenz.

Ziua IV: KOBLENZ – VALEA MOSELEI – LUXEMBURG (~170 km)

Mic dejun, pornim spre idilica Vale a Moselei, vestita zona viticola. La intalnirea Rinului cu Mosela, admiram pe un promontoriu Deutsche Eck (colt german) locul unde si-au stabilit Cavalerii Teutoni prima baza in 1216. Apoi vom face un popas in celebrul sat al vinului, in Pfaffendorf, avand in stanga Mosela si in dreapta, Rinul.

Apoi ne continuam traseul prin minunate vai cu vii. Vizitam (dupa caz) unul din cele mai frumoase castele din Germania, Castelul Eltz din 1150, trecem prin Cochem si admiram Reichsburg (Castelul Imperial din 1027), traversam Trier, cel mai vechi oras din Germania cu Catedrala Sf. Petru in forma de cetate, una din cele mai vechi biserici in stil romanic din Germania (sec. XI-XII). Sosire si cazare in Luxemburg, capitala ducatului, asezare pitoreasca pe varful unei stanci conturata de doua rauri. Cina.

Ziua V: LUXEMBURG – REIMS – PARIS

Mic dejun. Plecam spre Paris.Popas la Reims pentru a vizita Catedrala Notre Dame, catedrala incoronarii regilor Frantei. Sosire la Paris, o jumatate de zi tur panoramic pentru a descoperi Parisul: Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor (cu mormantul lui Napoleon), Arcul de Triumf, Place de la Concorde, Opera Garnier, Cartierul Latin, Place de Vendome, cheiurile Senei, etc.Cazare si cina.

clip_image003

Ziua VI: PARIS – VERSAILLES – PARIS

Mic dejun. Excursie la Versailles, expresie a monarhiei franceze, in toata splendoarea ei. Alcatuit din Palat, Gradini, Micul si Marele Trianon, el este o perfecta armonie de cladiri si peisaje. Resedinta a regelui Ludovic XIV, “Regele Soare”, palatul cuprinde Apartamentele Regale,Sala Oglinzilor, Curtea de Marmura.Urmarind programul fantanilor, putem admira gradinile Versailles in toata splendoarea lor. Revenim la Paris. Optional, o scurta plimbare cu vaporasul pe Sena (~45 minute) ne va permite sa “inventariem” edificiile mai importante de pe cele doua maluri ale Senei. Cazare si cina.

Ziua VII: PARIS – VALEA LOIREI – PARIS

Mic dejun. Optional, excursie pe Valea Loirei. Plecare dimineata devreme. Se viziteaza Chambord, minune a Renasterii ce anunta prin marime Versailles-ul. Castelul are 440 incaperi, 365 seminee, 15 scari principale si 70 secundare. Creatie grandioasa a lui Francois I, fara indoiala construit dupa planurile lui Leonardo da Vinci, castelul se dezvaluie brusc privirii la capatul unei alei, o minune arhitectonica in mijocul padurii. . Ne continuam excursia, poposind Chennonceau, castelul doamnelor.Cazare si cina.

Ziua VIII: PARISUL GRANDIOS SI … RURAL

Dupa micul dejun, timp liber. Optional excursie la Chateau du Vincennes sau va sugeram sa descoperiti cel mai mare parc verde din Paris cu 44 ha de arbori si flori, pasari, calm si prospetime Cimitirul Pere Lachaise, imens muzeu de arta in aer liber, locul de odihna al gigantilor Frantei: Moliere, Beaumarchais, Proust, Balzac, Chopin, Piaf, Signoret…

Ziua IX: PARIS – BRUXELLES (~260 km)

Mic dejun, dupa care pornim spre Bruxelles. Sosire la Bruxelles, cazare la Hotel Hilton. Cina la restaurant, in oras.

Ziua X: BRUXELLES

Mic dejun, tur de oras cu ghid local: Manneken Pis, numit si “micul Julien”, “cel mai vechi cetatean din Bruxelles”, sculptat in 1619, a creat o traditie: ca sa i se doneze imbracaminte pentru a-si acoperi goliciunea, primul costum fiind daruit de Ludovic al XV-lea care l-a imbracat in uniforma de soldat francez. Poposim in Piata Mare, admiram Primaria, Casa Regala, Casele Corporatiilor. Plecam din Piata Mare spre Catedrala Sf. Mihail. Timp liber pentru vizitarea muzeelor: Muzeul de Arta Veche, Muzeul de Arta Moderna. Cina in oras.

Ziua XI: BRUXELLES – BRUGES – GENT – ANVERS (~200 km)

Mic dejun, plecam spre Bruges, “Venetia nordului”, oras fermecator cu turnurile sale, cu numeroasele piete din care pornesc stradute inguste si pavate, cu muzee, cu centrul artizanal de dantela, cu numeroase canale unite de poduri, cu Lacul Iubirii. Vizitam Centrul Istoric cu Piata Mare, Beffroi, turnul masiv datand din sec. al XIII-lea, Biserica Singelui Sfant care adaposteste relicva cu sangele lui Isus, adus de contele de Flandra Thierry de Alsacia de la Mormantul Sfant. Urmatorul popas va fi la Gent, ocazie de a admira Castelul Contelui de Flandra, Beffroi, turn de 91 m, Podul Sf. Mihail cu o superba perspectiva asupra monumentelor si orasului vechi. Sosire si cazare la Anvers, Hotel Crowne Plaza. Timp liber pentru a vizita Piata Mare, Portul. Cina la restaurantul hotelului.

Ziua XII: ANVERS – ROTTERDAM – HAGA (~130 km)

Mic dejun, vizitam Catedrala, cea mai vasta din Belgia cu Turnul clopotului si Casa lui Rubens. Popas la Rotterdam orasul cu marele port al Europei “Europort”. Cazare la Haga, Hotel Sofitel. Cina in oras.

Ziua XIII: HAGA

Mic dejun. Descoperim orasul Haga, oras elegant si modern, sediu al guvernului. Aici se viziteaza Mauritshuis (Muzeul Regal de Pictura), unul dintre cele mai prestigioase din lume. Dupa masa, timp liber pentru a vizita Matouradam – “Olanda in miniatura” sau, optional, excursie la Delft, oras de un farmec incontestabil. O plimbare ne permite sa remarcam monumentele, cheiurile,edificiile acestui oras foarte cunoscut pentru faianta sa, orasul natal al lui Vermeer. Vizitam apoi Nieuwe Kerk biserica din secolul al XIV-lea care adaposteste monumentul funerar al fondatorului Tarilor de Jos, Wilhem de Orania.Cazare in Haga, cina.

clip_image005

Ziua XIV: HARLEM – AMSTERDAM (~80 km)

Mic dejun, plecare spre Amsterdam cu un scurt popas la Harlem, capitala istorica a ducilor de Olanda, centrul unei vestite regiuni viticole. Vizitam aici Biserica Sf. Bavan cu o orga superba la care au cantat Haendel si Mozart. Sosire la Amsterdam, intalnire cu ghidul local pentru tur de oras: orasul vechi cu Grachten, canale construite in secolul al XVII – XVIII-lea, Piata de Flori, podurile care amintesc de podurile dragi ale lui Van Gogh. Optional, croaziera pe canale in Amsterdam pentru a descoperi “Venetia Nordului” cu cele peste 1000 de poduri. Cazare in Amsterdam, cina in oras.

Ziua XV: AMSTERDAM

Mic dejun, timp liber pentru vizitarea marilor muzee:

clip_image007

Rijksmuseum – marele muzeu national, fondat in 1806 de Louis Bonaparte, recunoscut pentru extraordinara colectie de picturi din secolul al XV – XVII-lea, Muzeul Van Gogh – continand peste 200 de picturi si 600 de desene semnate de marele Vincent Van Gogh. Parasim orasul pentru a vizita Palatul Regal, cu apartamente si gradini superbe, construit de Maria II Stuart, sotia ducelui Wilhelm al II lea de Orania, devenit rege al Angliei. Cazare in Amsterdam.

Ziua XVI: AMSTERDAM – KOLN(270 km)

Mic dejun., timp liber. Dupa pranz, plecare spre Koln, capitala Renaniei. Cazare.

Ziua XV: KOLN – MUNCHEN (~500 km)

Mic dejun. Plecare spre Munchen. Sosire la Munchen – tur al orasului vechi- Altstadt cu marea sa piata Marienplatz, cu biserica Notre- Dame, construita in stil gotic tarziu, vechea Primarie.

Ziua XVI: MUNCHEN – VIENA (~500 km)

Mic dejun. Plecare spre Viena. Tur de oras cu ghid local: Ringul vienez, unde se afla Opera, Palatul Hofburg, Muzeul de Arta, Primaria, Parlamentul, Cladirea fostului Minister de Razboi, Gradina Municipala cu monumentul lui Strauss – fiul.

Ziua XVII: VIENA – NEGRESTI (~600 km)

Mic dejun, plecare spre tara. Sosire in Timisoara. Cazare de tranzit (dupa caz) in Timisoara.

Pretul include

►Transport cu autocar

licentiat;

►16 cazari cu mic dejun bufet la hoteluri 3*/ 4*/5*

conform programului;

►12 cine;

►card muzee Paris;

►ghid local Paris;

►intrari incluse si acces liber:

Bazilica Koekelberg,

Muzeul Fortelor Armate,

Bazilica Sangelui Sfant

(Bruges), Catedrala (Gent),

Catedrala si Palatul Regal

(Anvers), Muzeul de Istorie,

Fabrica de Diamante

(Amsterdam);

►ghid local la Bruxelles si

Amsterdam;

►asistenta turistica din

partea agentiei.

Pretul nu include

►taxa de inscriere: 15 €;

►asigurare medicala +

asigurarea storno;

►intrarile la obiectivele

turistice, altele decat cele

precizate;

►bauturile si racoritoarele;

►excursiile optionale;

►supliment camera single (la

cerere).

Clima

Zile de vara insorite, dar nu caniculare.

Temperatura min: 18°

max: 26°

Bagaje

Imbracaminte lejera, dar si o tinuta eleganta.

Reclame

~ de andreiuta pe iulie 22, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: