ULTIMELE LOCURI !!! in Turcia

 

Plecari in : 15.03/15.04/15.05/ 15.06/ 15.07/ 15.08/ 15.09/ 15.10/15.11/15.12.2009

Bucuresti- Canakkale- Izmir- Kusadasi-Pamukkale- Marmaris- Antalya-Konya-Nevsehir-Ankara –Bursa -Istanbul.

Supliment sgl: 180 euro

Ziua 1: Bucuresti-Canakkale

Intalnire la ora 18.00 in Timpuri Noi (in fata fostei fabrici Timpuri Noi), Bucuresti. La ora 18:30 vom porni la drum, cu destinatia Turcia, urmand traseul Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Veliko Tirnovo-Edirne-Canakkale.

 

Ziua 2: Canakkale

In jurul orei 09.00 sosire in Cankkale, unde vom vizita locul renumitei batalii navale (18 Martie 1915), dintre armata Turca si armata aliata (Anglia, Austria, Noua Zelanda), aici vom vedea Monumentele si Muzeul dedicat soldatilor cazuti in lupta. Dupa masa de pranz, traversam stramtoarea Dardanele cu feribotul si vom sosi in Canakkale ,unde ne vom caza la hotel, timp liber la dispozitie.

Ziua 3: Canakkale-Izmir

Dupa micul dejun, parasim Canakkale si ne vom indrepta catre Izmir. Pe drum, ne vom opri sa vizitam orasul antic Troia, faimos prin legenda Calului Troian din timpul frumoasei Helena regina Spartei si printul Troiei,Paris. Pornim la drum din nou si ne indreptam catre Assos un alt oras antic, unde renumitul filozof,Aristo a infiintat prima scoala de filozofie. Urmatoarea oprire o facem la Cetatea Assos.Mergand printre livezi de maslini vom ajunge la satul Behramkale.De aici,urcam la Cetate, de unde vom avea ocazia sa admiram privelistea panoramica inegalabila a Assos-ului si sa vedem ruinele Templului dedicat Zeitei Atena. Inainte de a ajunge la Izmir vom mai face o vizita la Bergama (Pergamum), deasemenea un oras antic important,cunoscut si dupa faptul ca aici a fost descoperit “pergamentul". Aici se va vizita centrul antic de medicina Aesculapium construit in cinstea lui Aesculapis, parintele medicinei, dupa care vizitam Acropolisul Templul Athena, Templul lui Zeus, Templul lui Dionysos, Gimnasiumul lui Yoth, Odeonul, Bibleoteca, Agora, Marele Teatru si Baile Romane.

Seara sosire in Izmir, cazare la hotel, timp liber.

 

Ziua 4 : Izmir-Kusadasi

Micul dejun.Timp liber la dispozite pana la ora 10.30. Dupa un tur panoramic de oras ne vom continua traseul catre o zona inedita din apropierea Izmirului numita Kazak Vadisi (Valea Kazacilor). Aici, in Kazak Vadisi vom vizita o ferma de cai, administrata de kazacii care traiesc in aceasta zona, unde vom putea servi masa de pranz si vom gusta renumita bautura traditionala din asia centrala “Kimiz”,bautura preparata din lapte de iapa fermentata. Dupa ce ne vom delecta cu bucatele traditionale kazace ne despartim de Kazak Vadisi, si ne continuam traseul spre Efes. Inainte de a intra in renumita cetate, vizitam “Casa Sfantei Fecioara Maria”,locul unde Sfanta Fecioara Maria si-a trait ultimii ani din viata sa,ocrotita de Sfantul Ioan Evangelistul.
Efes(Ephesus) locul de nastere a lui Homer, este cunoscut in antichitate ca unul din orasele de stat puternice atit economic cat si cultural din aceasta parte a lumii si deasemenea este un loc important pentru lumea crestina, deoarece aici se afla una din cele sapte Biserici sfante ale Revelatiei construite in Anatolia. Vom mai vizita Bazilica Sf. Ioan Evanghelistul si Templul lui Artemis, una din cele sapte minuni din lumea antica. In cetate vom vedea , Odeonul, Templul lui Hadrian si Serapis, Bibleoteca lui Celsus Biserica Dubla, Drumul Arcadelor Magnesia.

Seara sosire in Kusadasi, cazare la hotel,

 

Ziua 5: Kusadasi-Pamukkale-Marmaris

Dupa micul dejun timp liber la dispozitie pentru a vizita renumita statiune Kusadasi. La amiaza ne vom intalni  pentru a ne continua traseul catre destinatia Pamukkale. Situat aproape de Denizli, Pamukkale, numit si Castelul din Bumbac, este o zona cu ape termale si terase din calcar, fiind considerat o minune a naturii. Vom vizita terasele din calcar si bazinele naturale cu ape termale. In continuare vizitam orasul antic Hierapolis unde vom vedea si o baie termala antica recent restaurata.
Seara sosire in Marmaris, cazare la hotel , timp liber.

 

Ziua 6 : Marmaris

Astazi aveti toata ziua la dispozitia dumneavoastra (plaja, plimbari, cumparaturi, etc.)

Optional:Vizitarea insulei Rodos.

Ziua 7: Marmaris-Antalya

Mic dejun.

La ora 8.00, vom parasi Marmarisul si ne vom indrepta catre Antalya.

Sosire in Antalya jurul orei 14 cazare la hotel , timp liber.

 

Ziua 8: Antalya-Konya

Dimineata dupa micul dejun, pornim din nou la drum. Primul popas il vom face la Aspendos. Aspendos este poate cel mai bine conservat teatru construit in timpul dominatiei romane, care ramas pina in zilele noastre datorita turcilor selciugizi care au restaurat Aspendosul in sec.13 folosindu-l dupa aceea in loc de Caravan Sarai. Trecand prin Parcul National Olympos vom traversa muntii Toros.Seara sosire si cazare in Konya. Dupa masa de seara vom merge sa urmarim programul Dervisilor Rotitori (Seb-i Aruz).

Ziua 9: Konya Nevsehir – Kapadokya

Konya este un important oras cultural-economic al Turciei, cunoscut in antichitate sub numele de Iconium a fost cucerit de turcii selciugizi, schimbandu-i numele, orasul fiind o perioada de timp capitala Sultanilor Selciugizi. Simbolul orasului Konya este Jalal al-Din Muhammad Rumi (Hz. Mevlana) intemeietorul Sufismului si al scolii de filozofie islamica a Dervisilor Rotitori. Dupa micul dejun vom merge sa vizitam Mormantul si Muzeul, Hz. Mevlana, moscheele Aladdin si Selimiye. Masa de pranz o servim la un restaurant traditional cu meniu specific zonei. Dupa masa parasim Konya si ne indreptam catre Nevsehir. Facem un scurt popas sa vizitam Caravan Saraiul Agzikarahan. In continuare vom merge sa vedem un loc, care odata vazut, cu greu poate fi uitat, Canionul Ihlara.Ultimul obiectiv pe care il vizitam astazi este orasul subteran Derinkuyu, un complex ingenios de camere sapate in stinca de catre crestinii timpurii care au trait in Anatolia centrala. Seara sosire si cazare in Nevsehir .

 

Ziua 10 : Nevsehir Kapadokya -Ankara

Micul dejun. Astazi vizita la renumita zona din centrul Anatoliei numita Kapadokya cunoscuta prin relieful straniu, misterios dar fascinant si mai ales prin faptul ca este considerat leaganul Crestinismului, aici gasindu-se peste 300 de biserici in care au predicat Sfanta Evanghelie, multi Sfinti si Apostoli. Primul loc pe care il vizitam este Castelul Uchisar care,fiind situat la inaltime, ofera turistilor o imagine panoramica fascinanta asupra Kapadokiyei.In continuare vom vizita Valea Goreme, un muzeu inedit in aer liber, unde vom vedea Biserici sapate in piatra,din sec.11-12 decorate cu fresce si picturi reprezentand scene din Biblie. Masa de pranz o servim la unul din restaurantele traditionale unde vom avea ocazia sa gustam preparate si vinuri specifice zonei.

Ultima oprire din aceasta inedita parte a lumii este Valea Zelve,dupa care,lasam in urma Kapadokya si ne indreptam catre Ankara capitala Turciei. 

Seara sosire si cazare in Ankara. .

 

Ziua 11: Ankara – Bursa

Micul dejun. Astazi vom face un tur prin Ankara. Ne oprim sa vizitam Muzeul Civilizatilor din Anatolia, Templul lui Augustos si Moscheea Hagi Bayram. In continuare vom merge la Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk fondatorul Turciei modern.. Dupa ce servim masa de pranz parasim Capitala Turciei si ne indreptam spre Bursa.

Seara vom ajunge in Bursa, cazare la hotel, timp liber..

 

Ziua 12 Bursa- İstanbul.

Bursa, Orasul Verde, are o istorie de mai mult de 5000 de ani. In timpul dominatiei Romane era cunoscut sub numele de Prusa ad Olympium iar in perioada imperiului Otoman a fost un oras important, aici fiind pentru o perioada de timp capitala imperiului. In apropierea orasului se afla muntele Uludag care in mitologia greaca este cunoscut sub numele de Olympos Misios de unde Zeii ar fi urmarit renumitul razboi Troian. Primul loc pe care il vom vizita este Moscheea Ulu Cami care a fost construit de Beyazid Fulgerul si este considerat prima moschee importanta construita in Imperiul Otoman. Vizitam si bazarul Ipek Carsisi (Bazarul de Matase) din apropiere unde se gasesc exclusiv produse din matase naturala. Continuam cu vizita la Moscheea Verde(Yesil Cami), o alta moschee importanta din Imperiul Otoman. Masa de pranz o vom servi la unul din restaurantele unde se prepara renumitul Iskender Kebap,(mancare specifica zonei). Dupa masa vom urca pe muntele Uludag, parc national, unde vom avea prilejul sa admiram minunatele privelisti din acest loc mitologic.

Spre seara vom ajunge in Istanbul,cazare la hotel, timp liber.

Ziua 13: Istanbul

Dupa micul dejun vom merge sa vizitam centrul istoric al metropolei. Vom vedea Hipodromul, Obeliscul lui Theodosius, Coloana Serpuita, Obeliscul Faraonului Thutmose, Fantana germana a lui Whilhem, Coloana lui Constantin. Vom continua cu vizitarea celei mai renumite moschei din Turcia, Moscheia Albastra, si deasemenea, Sf. Sophia (Biserica Sfantei Intelepciuni), dupa care vom vizita Muzeul Topkapi, renumitul Sarai al Sultanilor Otomani. Masa de pranz. Dupa amiaza vom vizita Marele Bazar Acoperit, cel mai vechi Moll din lume, un labirint de strazi cu circa 3000 de magazine, cafenele si ateliere. Timp liber pentru cumparaturi.

Ziua14: Istanbul

Astazi toata ziua este la dispozitia dumneavoastra. Optional, intalnire seara pentru a servi Cina Festiva la un, restaurant traditional turcesc cu program de dansuri , cintece folclorice si dansatoare orientale.

Ziua 15: Istanbul-Bucuresti

Dupa micul dejun intoarcere catre tara.

Tarif : 550 euro

Sngl supliment : 18o euro

Reclame

~ de andreiuta pe iulie 24, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: