Excursie in Israel Program cu pret special Acasa in lumea Bibliei

 

Excursie in Israel Program cu pret special

Acasa in lumea Bibliei

8 Zile de neuitat

· ACASA intr-un pelerinaj de neuitat pe urmele eroilor Bibliei

· ACASA redescoperind locurile unde Isus a trait si a invatat pe oameni

· ACASA in tara Bibliei impreuna cu profesorul si arheologul Traian Aldea

LECTII DE ISTORIE, RELIGIE, SPIRITUALITATE

D. Ziua 1 Plecare spre Israel

Intalnire cu ghidul : dl Profesor Traian Aldea si Imbarcarea in avion pe aeroportul Otopeni cu destinatia Tel Aviv. Bine ati venit in Tara Sfanta ! Intalnire cu ghidul israelian si imbarcarea in autocar pentru transfer la hotel si cazare.

Cazare Galileea

L. Ziua 2 Galileea Superioara

Mic dejun. Plecare pentru a vizita urmatoarele locuri turistice:

1. Cana Galileii, locul inceperii activitatii lui Isus pe pamant. Se viziteaza cele 2 biserici unde se comemoreaza transfornarea apei in vin.

2. Hator fosta capitala a cananitilor actualmente cel mai mare santier arheologic israelit unde se pot vedea obiective arheologice deosebit de interesante: Palatul Cananit, Locuri Cultice vechi, Sistem de alimentare cu apa – apeducte, Poarta lui Solomon etc.

3. Tel Dan. Se viziteaza situl arheologic si rezervatia naturala. Vom calatori prin oaza de verdeata luxurianta pana la Izvorul raului Iordan de la Dan cel mai mare izvor de apă din Orient. Vom mai poposi pentru a admira Poarta cetatii, cea mai frumoasa din tara si inaltimea cu vitelul de la Dan precum si diferite fortificatii cananite si israelite ,

4. Banias. Se viziteaza situl arheologic si rezervatia naturala de la poalele Hermonului, Izvorul Iordanului de la Banias, Templele pagane precum si impresionanta cetate: Cezareea lui Filip, fosta capitala de provincie unde a avut loc declaraţia de credinţă în Mesia a ucenicilor.

5. Platoul Golan. Se parcurge zona muntoasa de la poalele Hermonului cu trecere prin satele traditionale de druizi vechi de aproape 2000 de ani. Tur panoramic al fortaretei Nimrod si a vulcanilor stinsi de pe Înălţimile Golan.

6. Optional vizita la Katrin, sat iudaic cu case originale din sec.III-VII d.Hr foarte bine conservate ( intrare optionala=5 euro). Se intra in atmosfera timpurilor biblice. Tot opţional turul Lacului Galileii (10 euro) cu barca asa cum facea si Isus acum 2000 de ani. Se poate ramane si in frumoasa statiune Tiberias pe malul lacului pentru cumparaturi sau pentru a savura specialitati ale bucatariei evreesti.

Cina si Cazare Galileea

7. Bazinul Hule de pe Iordanul superior, cu livezile minunate de pomi fructiferi, Lacul Hule şi prezentarea cetăţilor nordice ale lui Israel : Kedeş Neftali, Abel bet Maaca, Dan.

Ma Ziua 3 Lacul Galileii si Galileea Centrala

Mic dejun. Plecare pentru a vizita urmatoarele locuri turistice:

 1. Muntele Fericirilor, locul atat de cunoscut din Biblie. Vizita la Biserica Crestina de aici unde se va tine o prezentare biblica a predicii tinuta de Isus in aceste locuri.
 2. Taghba locul inmultirii painilor. Se va vizita Biserica înmulţirii pâinilor, cea mai frumoasă biserică bizantină (reconstrucţie pe ruinele celei originale). Vom ramane aici, pe malul lacului sau in biserica, cateva zeci de minute pentru o meditaţie sfanta asupra cuvintelor lui Isus rostite aici cu atata dragoste.
 3. Mensa Cristi, locul ultimei întâlniri din Galileea unde Isus a măncat cu ucenicii peşte pe care el insusi l-a pregatit. Tot aici Petru este investit sa pastoreasca Biserica dupa ce dă mărturie despre dragostea sa faţă de Hristos.
 4. Capernaum reşedinţa misionară a Domnului Hristos din Galileea cu situl arheologic antic foarte bogat cu vestigiile antice şi artefactele sale foarte bine conservate. Vom patrunde astfel printr-o calatorie imaginara in orasul apostolului Petru pentru a intra in atmosfera in care Petru a trait si a predicat. Se pot vedea: Casa lui Petru şi Bisericile construite peste ea, Sinagoga oraşului – cel mai frumos edificiu restaurat si binenteles ruinele cartierului evreiesc vechi de 2000 de ani.
 5. Tiberias, Yardenit, locul botezului lui Isus. Pentru doritori exista toate conditiile pentru a intra in apa Iordanului pentru un nou botez in aceste locuri pline de semnificatii biblice.
 6. Nazaret, locul copilariei lui Isus. Vom admira Catedrala Buna Vestire, pe locul unde s-a aflat casa Fecioarei Maria, Biserica Sf. Iosif, Sinagoga si Biserica Sf. Gavril.

Cina si Cazare Galileea

Mi Ziua 4 Galileea Centrala si Valea Iordanului

Mic dejun. Plecare pentru a vizita urmatoarele locuri turistice:

1. Bet Sean, cel mai frumos si foarte bine restaurat oras roman antic. Se viziteaza orasul vechi, Tel Bet Sean , inalt de 80 de metri cu temple egiptene antice, Cardo, Terme, Agora si Teatrul;

2. Călătorie pe Valea Iordanlui pînă la Marea Moartă iar apoi până la Ein Bocheh – cea mai renumită staţiune turistica de la Marea Moartă.

3. Timp la dispozitie pentru baie in Marea Moarta , pentru cumparaturi creme, medicamente etc

4. Qumran, locul unde au fost găsite cele mai vechi manuscrise biblice. Se vizitează situl istoric, muzeul Qumran si magazinul turistic.

5. Ein Ghedi, rezervaţia naturală din Munţii şi Deşertul lui Iuda, loc de inspiratie pentru imparatul David cand a scris Psalmii.

6. Masada cel mai important loc turistic din zonă.( optional urcare cu telecabina=8 euro) Fortăreaţă militară şi stâncă solidară. Se vizitează palatele lui Irod, sinagoga, Poarta Şarpelui, rampa romană de atac, rezervoare de apă şi turul stâncii Masada.

7. Plecare spre Ierusalim. Intrarea in Ierusalim pe drumul pe unde megeau evrei cand doreau sa se “urce la Templu”

Cina si Cazarea la Ierusalim.

J Ziua 5 Vizita la Ierusalim

Mic dejun. Plecare pentru a vizita urmatoarele locuri turistice:

1. Locuri iudaice: Cetatea lui David, Sistemul de alimentare cu apă, Izvorul Ghihon, Tunelul lui Ezechia si Scăldătoarea Siloam(intrare opţionala=2 euro), Cartierul evreiesc, Cardo, Poarta Iafo.

2. Locuri creştine: Camera de sus din Casa lui Marcu.

3. Locuri musulmane: Şucul arab, moschei, prezentarea monumentelor de pe Platforma fostului Templu. Turul cartierelor arabe cu autocarul.

4. Timp la dispozitie pentru Cumparaturi in bazarele specifice orientului sau in buticurile de lux superbe unde isi expun marfa cele mai renumite firme din lume.

5. Tur panoramic al Ierusalimului şi prezentarea principalelor locuri cu rezonante biblice si crestine.

Cina si Cazare Ierusalim

V Ziua 6 Ierusalim

Mic dejun. Plecare pentru a vizita urmatoarele locuri turistice:

 1. Betleem, Biserica Nativităţii, cea mai veche biserică din ţară Campul Pastorilor si Herodion. Se va merge si intr-un centru de cumparaturi specific pentru a lua cu noi acasa diferite “amintiri” din Tara Sfanta.
 2. Casa lui Caiafa (intrare optionala = 2 euro), arestul lui Isus
 3. Scurt tur Panoramic al orasului cu oprire la Zidul de Vest (Plângerii) al Cetatii lui David si in Cartierul religios la început de Sabat.
 4. Program religios de intrare in Sabat,specific Bisericii Adventiste.

Cina si Cazarea la Ierusalim.

S Ziua 6 Sabat la Ierusalim

Mic dejun. Plecare pentru a vizita urmatoarele locuri turistice:

 1. Muntele Măslinilor si Mormântul lui Isus.

Pelerinajul începe de la Betfaghe, Capela Inaltarii(intrare optionala= 2 euro), Biserica Tatăl Nostru(taxa), Dominus Flevit, Ghetsemani, Poarta lui Ştefan., Betezda(taxa), Se continua cu Via Dolorosa de la Biserica Judecării apoi Biserica Flagelării, Ecce Homo, Staţia V unde Simeon a luat crucea lui Isus, se trece prin Complexul Bisericii Mormântului Sfânt şi se intră în Biserică. Se va intra si in Capela aşezării pe cruce, Capela Inălţării Crucii, Piatra Ungerii, Rotonda şi Mormântul Sfânt.

Vom poposi apoi la Grădina Mormântului ( a doua varianta) unde se va lua Sfanta Cina.

 1. Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru odihna, plimbari, participarea la programul religios de la Biserica Adventista din Ierusalim.

Cina si Cazare Ierusalim.

D. Ziua 8. Ierusalim. Plecarea spre tara.

Mic dejun. Pregatirea bagajelor pentru plecare.

Plecare pentru a vizita urmatoarele locuri turistice:

1. Variante de program in functie de aprobarile autoritatilor:

Varianta A Samaria. Se viziteaza: Nablus vechiul oras Sichem, Muntele Garizim si vechea cetate Samaria

Varianta B Sefelah. Se viziteaza Beit Guvrin, veche cetate antica, Maresha, Mormintele sapate in stanca deosebit de interesante si Ecrol, cetatea filisteana prezenta in Biblie.

2. Cezareea, capitala Iudeii pe timpul Domnului Iisus. Se viziteaza : Orasul antic cu amfiteatrul, Palatul lui Irod unde a fost arestat apostolul Pavel, Portul antic si ruinele orasului antic cruciat, apeductul etc. Vom trece si prin Câmpia Şaronului , gradina Israelului cantata de Imparatul Solomon. Străbatem zone cu vechi cetăţi-port, dune de nisip, oraşe moderne şi primele colonii evreieşti sioniste.

3. Plecare spre aeroport

Sosire la aeroport din Tel Aviv si imbarcarea in avion dupa 8 zile de neuitat in care Religia s-a suprapus peste istorie, in care fiecare loc vizitat ne-a trezit simtaminte inconfundabile apropiindu-ne mai mult de Dumnezeu si unii de altii.

Sosire Bucuresti

SERVICII INCLUSE:

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

· transport cu avion Bucuresti – Tel Aviv

· transport cu avion Tel Aviv – Bucuresti

· transferuri aeroport – hotel – aeroport

· transport in Israel cu autocarul modern, clasificat pentru curse internationale

· taxe rutiere, taxe de parcare

· 7 nopti cazare+demipensiune la hoteluri 3*si 4*

· asistenta turistica asigurata de profesorul Traian Aldea, specialist in lumea Bibliei

· asistenta turistica cu ghid specializat evreu

· vizite si intrari la obiectivele turistice ,conform programului turistic

· taxa de aeroport=110 eur/pers

· asigurarea medicala

· intrarile optionale. Suma totala excursii optionale(numai cine doreste!) = 30 euro.

· bacsis pentru ghizi si soferi, practica obligatorie in orient aproximativ 20 de euro.

· intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic

PERIOADA

CAMERA DUBLA

CAMERA SINGLA

RED.COPII 2-12

RED CAM TRIP

7 septembrie 2009

640 EUR

640 + 265 €

50 €

20 €

De la nisipurile aurite ale Marii Mediterane si pietrele imbracate de sare de la Marea Moarta, de pe inaltimile Golan si farmecul Lacului Galileii si pana la Cetatea Sfanta a Ierusalimului vom calatori pe urmele eroilor Bibliei si vom respira aerul plin de credinta si devotament. Ce poate fi mai semnificativ decat aceasta excursie !!!

8 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda Dvs cu amintiri

Reclame

~ de andreiuta pe august 4, 2009.

3 răspunsuri to “Excursie in Israel Program cu pret special Acasa in lumea Bibliei”

 1. Ma intereseaza o oferta pentru luna august.

 2. Stimate domnule profesor T. Aldea, va aducem la cunostiinta in mod respectuos ca, ascultam predicile dvs. de pe internet cu mare placere. Nu am reusit sa vedem si noi ce explicati in predica intitulata a 5 a evanghelie. Dorim sa mergem cu dvs. in excursie , dar ce oferiti dvs. am vazut. Am vazut partea de Nord , Inaltimile Golan, M.Moarta cu Masada si tot ce oferiti, inclusiv Haifa cu ce cuprinde ea.
  Dorim o excursie in care vedem IRDANIA sau EGIPTUL cu M.Rosie si portul EILAT. Dorim sa vedem si BETANIA.
  In cazul in care organizati un fel de partea doua a excursiei va rugam sa ne anuntati si pe noi. Va rugam sa ne luati in calcul pentru excursia pe care ati promis-o intitulata pe urmele apostolului Pavel. Va multumim anticipat.
  5 crestini din Craiova.

 3. MA INTERESEAZA PENTRU PERIOADA 4 02 2011-10 02 2011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: