“Praga – Orasul de Aur “ Cehia 2009

“Praga – Orasul de Aur “

Cehia 2009

Programul excursiei :

Programul de activităţi propus de către organizatori, este următorul:

PLECARE ( miercuri ) – 24.06.2009

· 23 : 00 – Imbarcarea in autocar, directia Praga.

Ziua 1  ( joi ) – 25.06.2009

· 12 : 00 – Sosirea in Praga. Cazarea turistilor la hotel 4*

· 13 : 00 – Servirea pranzului.

· 13 : 30 – Imbarcarea in autocar pentru excursia de ½ zi in Praga. Dupa pranz se vor vizita :, Piata Orasului Vechi, Ceasul Astronomic, Piata Vaclav, Podul Carol, Primaria.

·  18 : 30 – Intoarcerea la hotel, servirea cinei.

· 20 : 00 – Program liber de seară.

Ziua 2 ( vineri ) – 26.06.2009

· 08 : 30 – Servirea micului dejun.

· 09 : 30 – Imbarcarea in autocar pentru excursie de o zi in Praga. Se vor vizita : vechiul Palat Regal si Podul de aur, Catedrala Sf. Vitus, Piata turnului Lesser, Biserica Sf. Nicolae.

· 13 : 00 – Servirea pranzului intr-un restaurant.

· 18 : 30 – Intoarcerea la hotel, servirea cinei.

· 20 : 00 – Program liber de seara

Ziua 3 ( sambata ) – 27.06.2009

· 08 : 30 – Servirea micului dejun.

· 09 : 30 – Imbarcarea in autocar pentru excursie de o zi in Praga. Se vor vizita : Vechiul Oras Evreiesc, Sinagoga Pinkas, Sinagoga Klausen, Sinagoga Veche Noua.

· 13 : 00 – Servirea pranzului.

· 18 : 30 – Sosirea la hotel, servirea cinei.

· 20 : 00 – Program liber de seară

Ziua 4 ( duminica ) – 28.06.2009

· 08 : 00 – Servirea micului dejun.

· 08 : 30 – Imbarcarea in autocar, pentru intoarcera in Cluj Napoca.

· 13 : 00 – Servirea pranzului.

· 23 : 00 – Sosirea in Cluj Napoca

Durata şi tariful

  • Excursia se desfăşoară pe durata a 4 zile.
  • Tariful este de 250 EUR/persoana.

Tariful este calculat pentru un grup format din 40 de persoane. In cazul in care numarul persoanelor este mai mic de 40, atunci agentia isi rezerva drepturile de a incasa un supliment de 25 euro/ persoana.

  • Tariful include :

– Transport cu autocar Cluj Napoca – Praga si retur.

– Cazare 3 nopti in Hotel 4*, din Praga.

– Mic dejun si cina, 3 zile.

– Transport cu autocar in Praga.

– Doua excursii de o zi ( 6 ore ) in Praga, cu ghid.

– O excursie de ½ zi ( 3 ore ) in Praga, cu ghid.

Tariful nu include:

– asigurarea medicala – 25 RON/persoana.

– intrarile la obiective, aprox 15 EUR/pers.

Transportul

  • Transportul Cluj- Praga si retur, se va efectua cu autocar categoria a I – a, dotat cu aer conditionat.
  • Pe toata perioada excursiei va exista in insotitor din partea agentiei, precum si un ghid turistic acreditat, vorbitor de limba romana.

Cazarea si masa

  • Cazarea participanţilor la program se va face în HOTEL 4*, din Praga.
  • Masa se va servii in regim demipensiune ( mic dejun si cina ).
  • LOCALIZARE HOTEL

Hotelul 4* , situat in Praga. Hotelul dispune de camere spatioase, dotate cu baie, telefon, incalzire centrala, balcon, seif, TV satelit.

 

Important! – pentru minori este necesar acordul scris al parintilor, pentru a putea parasi tara neinsotiti de acestia.

Prezentare generala Praga

Praga este un oras de poveste, unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si poate din intreaga lume. Numita “Orasul magic”, “Orasul celor o suta de turnuri”, “Orasul de aur” sau “ Parisul estului”, este plina de stradute inguste si parcuri imense, case si turnuri pentru care vremea pare a sta in loc. Asezata pe cinci dealuri, asemeni Romei antice si intinzandu-se de un mal si de altul al raului Vltava este orasul de bastina a mari personalitati precum Albert Einstein, Mozart, Kepler, Dvorak, Kafka si Jan Hus. Capitala Boemiei, vrajeste calatorul din orice timp.

Castelul din Praga, asezat pe malul stang al raului, simbol al puterii orasului si cel mai mare castel medieval din lume, detine un loc in Cartea Recordurilor. Contruit in secolul IX de catre Printul Booivoi, castelul a fost transformat de-alungul timpului din fortareata de lemn in castelul impunator de astazi. In prezent, castelul e o combinatie de stiluri, datorita influentelor carora le-a facut fata. Castelul a fost recontruit de 4 ori, dar si-a pastrat infatisarea clasica din secolul XVIII din timpul domniei Mariei Tereza. Are 3 curti si a fost intotdeauna scaunul de domnie al monarhilor cehi si in acelasi timp resedinta oficiala. In prezent se poate vizita parte din palat, frumoasele gradini, Catedrala Sfantului Vitus, galeria de picturi sau se poate privi garda presedintelui.

Cel mai faimos pod al orasului este Podul lui Carol, datand din secolul XIV si impodobit cu 30 de statui faimoase, ce intruchipeaza personaje biblice si sfintii.

Cartierul evreiesc sau Josefov, numit asa dupa imparatul Iosif II, parte din vechiul cartier evreiesc e renumit pentru sinagogile bine conservate, un fapt unic in intreaga lume. Sinagoga Veche Noua e cea mai veche sinagoga inca in functiune din Europa. Se spune ca aici ar fi inmormantat misticul Golem, figura creata de catre Jehuda ben Bezalel, mai stiut si sub numele de Rabi Low. O alta sinagoga interesanta e Sinagoga Spaniola, ornamentata in stil arab. Alta atractie e Cimitirul evreiesc, cel mai vechi din Europa, precum si casa lui Kafka.

Cu toate ca multi evrei au fost fortati de catre regimul comunist sa paraseasca tara, comunitatea evreiasca din Praga numara in actualitate in jur de 5000-6000 de persoane.

Centrul istoric, numit Orasul Vechi, include numeroase monumente precum faimosul ceas astronomic asezat in Piata Centrala, teatrul neoclassic unde piesa Don Giovanni de Mozart a fost pusa pentru prima data in scena, precum si numeroase biserici si Primaria.

Partea noua a orasului a fost contruita ca si o extensie a vechiului oras, in secolul XIV. In prezent are un aer modern, in ciudata tuturor secolelor care au trecut. Merita vizitata Piata Welceslas langa Muzeul national.
Orasul de Jos, situat pe partea cealalta a raului fata de centrul orasului e ornamentat cu frumoase strazi si biserici, dintre care Biserica Sfantului Nicolae e cea mai faimoasa. Tot aici se gaseste si Zidul Lennnon care era pe vremuri motiv de iritare pentru regimul comunist.

Casa dansatoare sau Edificiul Fred si Ginger este una dintre cele mai fascinante expresii arhitectonice din Praga. Vyšehrad un castel vechi care merita vazut.

Petřínská Rozhledna o versiune mai mica a turnului Eiffel, asezat pe culmea dealului. Anděl este un cartier modern cu multe magazine si restaurante.

Žižkov este un turn de 216 metrii, care ofera o foarte buna panorama a orasului.Giganticul metronom este un monument urias ridicat in locul unui monument Stalinist.

O serie de muzee se se gasesc in Praga. Galeria Nationala ale carei cele mai importante colectii se afla in Palatul Sternberg, Manastirea Sfantul Gheorghe si in Palatul Veletržní(sec XIX si arta moderna). Primele doua se afla in castelul Praga.

Muzeul National, este o asociere de mai multe muzee. Cladirea principala se afla in Piata Wenceslas si e dedicata istorieii naturale. Alte aripi cuprind Muzeele compozitorilor cehi Dvořák si Smetana, un muzeu farmaceutic si un muzeu etnografic.

Galeria orasului Praga e un muzeu de arta moderna, impartit in cateva cladiri, cele mai multe aflate in partea veche a orasului. Cladirea principala e Casa Inelului de Aur, in Piata Orasului Vechi.

Alte muzee: Muzeul de Arta Ceha, Muzeul Tehnologic, Muselui lui Mozart si Dušek, Muzeul lui Kafta, Muzeul Comunist, etc

Croazierele pe rau sunt de asemenea populare, de la scurte croaziere de o ora, pana la o lunga seara cu cina si muzica.

Reclame

~ de andreiuta pe august 25, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: