CIRCUIT RUSIA ! – BUCURESTI – KIEV – ST. PETERSBURG -MOSCOVA – BUCURESTI

BUCURESTI – KIEV – ST. PETERSBURG -MOSCOVA –

BUCURESTI

12.06.2009 – 23.06.2009

Tarif : 1100 euro

 

Ziua 1: BUCURESTI-KIEV

Dimineata la ora 05.00 intalnire in Gara de Nord din Bucuresti, pentru a ne imbarca in trenul care, mergand pe traseul Ploiesti, Focsani, Adjud, Bacau, Roman, Suceava, Vadu Siret, Cernauti ne va duce pina pe malurile Niprului la Kiev.

Ziua 2: Sosire in Kiev in jurul orei 09.30.

Kiev este capitala şi in acelas timp cel mai mare si mai important oraş al Ucrainei. Orasul este cunoscut in primul rand ca locul de unde s-a inceput crestinizarea Rusiei dar si prin arhitectura impunatoare a cladirilor vechi ramase inca in picioare .

Transfer la hotel. Mic dejun. Cazare.

Tur de oras: Cathedrala Sf. Vladimir, cladita in stilul vechi Bizantin; “Poarta de Aur” – intrarea principala in vechea cetate a Kievului ; Opera Nationala, pe scena carui au cantat Salapin, Sara Bernar, Rahmaninov; Cathedrala Sf. Michael- construita in 1108, adaposteste cavouri ale cnejilor rusi din sec. XII. ; cunoscuta Strada Khreshchatik si Piata Independentei – centru economic si administrativ al orasului; faimoasa zona Podol cea mai veche parte a Kievului centru istoric si cultural al orasului.

Timp liber in oras sau transfer la hotel.

Ziua3: Kiev

Mic dejun la hotel.

Vizita la Manastirea Lavra Pecerska intemeiata in 1051, este cea mai veche manastire ruseasca, fiind un loc de pelerinaj vestit in intreaga lume. In curtea Manastirii intinsa pe o suprafata de 28 de hectare se afla peste 100 de edificii, Biserici de suprafata si subterane, doua pesteri cu moaste de sfinti, clopotnite, fortificatii, grote cu lungimea de peste 1000 de metri, muzee, chilii ale calugarilor si multe altele. Toate acestea intr-o armonie arhitectonica dominata de albul zidurilor, de cupolele aurite si impregnata de sunetele celeste ale clopotelor si de vocile fantastice ale corurilor. Coborim in pesteri – sunt zeci de metri de coridoare si numeroase chilii sapate in stanca in care se afla racle de sticla cu moaste intregi de sfinti invelite in vesminte preotesti. Deasupra fiecarei racle arde o candela si langa racle se afla icoanele sfintilor. Drumul prin pestera este luminat doar de candele si de lumanarile celor ce vin sa se inchine la sfintele moaste.

Plimbare cu vaporasul. (optional)

Timp liber in oras sau transfer la hotel.

Ziua 4: Kiev

Mic dejun la hotel.

Excursie la “Kievul stravechi”. Vizita prin centrul istoric al orasului. Intrare la Catedrala Sf Sofia, – Parcul National al sec. XI, fosta resedinta generala a Mitropoliei Ruse in sec. XI; intrare la Cathedrala Sf. Michael. Vom vedea Biserica St.Andrei –unul din simbolurile Kievului, construit in sec. XVII dupa proiectul renumitului architect Rastreli; Biserica Desiatynna – prima biserica construita din piatra in anii 979-996; “Poarta de Aur” – intrarea principala in vechea cetate a Kievului ; Gradina Botanica,(optional) intinsa pe o suprafata de 130 de hectare, dispune de o colectie de 13 000 de plante.

Timp liber in oras sau transfer la hotel.

Ziua 5: Kiev-St. Petersburg

Mic dejun la hotel. Transfer la gara.

Plecare catre St. Petersburg la ora 09.35.

Ziua 6: St. Petersburg

Sosire la St. Petersburg ( in jurul orei :10.45) asa zisa “ a doua capitala a Rusiei.” A fost fondat de ţarul Petru cel Mare în 1703 ca o "fereastră către Europa", fiind de la acea dată capitală a Imperiului Rus până în 1918. Centrul oraşului este unul dintre siturile protejate de UNESCO ca parte a patrimoniului universal. Orasul impresioneaza prin arhitectura de clasa a cladirilor, gradini si parcuri fastuase si bine ingrijite, bulevarde lungi si drepte, monumente si sculpturi decorative. Leii si caii de bronz sau de marmura ne insotesc la tot pasul.

Excursie prin oras, cunostinta cu ansamblurile de arhitectura, soboruri, palate si poduri vestite in toata lumea ( faimosa Statuia a lui Petru cel Mare, strada  Nevsky  Prospekt , Piata Regala). Vizitarea Lavrei Aleksandro – Nevskii.

Cazare la hotel Sankt-Peterburg.Timp liber.

Ziua 7: St. Petersburg

Mic dejun la hotel.

Fortareata Petru si Paul (cea mai veche constructie a orasului, care a fost ridicată pe insula Iepurelui, pe malul drept al Nevei), vizitarea Catedralei Sf. Petru si Pavel, care adaposteste cavoul lui Petru cel Mare şi ale altor împăraţi ai Rusiei; Biserica Mantuitorului pe Sangele Varsat, un monument grandios în stil vechi rusesc.

Plimbare cu vaporasul pe Neva. Timp liber. Seara la hotel.

Ziua 8: St. Petersburg

Mic dejun la hotel.

Excursie  in orasul    Peterhof , complex arhitectural de o rara frumusete, construit de Petru cel Mare, folosit in trecut ca resedinta de vara a tarilor Rusiei. Vizita la marele Palat de la Peterhof şi faimoasele fântâni aurite în cascadă, a parcului care il inconjoara . Se pot admira Palaturile si parcurile decorate cu fantani arteziene, care amintesc de Versailles din Franta. Intoarcere la St. Petersburg. Timp liber.

Ziua 9: St. Petersburg

Mic dejun la hotel.

Excursie la Palatul de Iarna care adaposteste Muzeul Ermitaj, care rivalizeaza cu Luvru si Vaticanul in multimea si valoarea colectiilor expuse. Palatul de Iarna probabil cel mai cunoscut dintre palatele imperiale, o clădire uriaşă, cu interioare de un lux orbitor.

Timp liber. Transfer la gara. Plecare spre Moscova la ora 22-20.

Ziua 10: Moscova

Sosire la Moscova, capitala Rusiei in jurul orei 06-10.

Moscova este cel mai mare oras din Rusia, are o populatie de 11,2 milioane de locuitori si se afla situat pe raul cu acelas nume. Orasul este renumit prin numarul impresionant de muzee printre care galeria de Artă Tretyakov, Muzeul de Artă A. S. Pushkin, Muzeul Central V. I. Lenin, Muzeul Oriental al Culturii.

O alta atractie interesanta pentru turisti, este  metroul  moscovit, in  special  pentru  decorurile  spectaculoase  si  unice  ale  fiecarei  statii, decorate cu candelabre si arcuri de marmura.

Cazare in Moscova.

Tur panoramic Moscova. Se viziteaza: Catedrala Sf. Vasile, Teatru Balshoi, Catedrala Mantuitorului, Piata Rosie – simbolul de necontestat al orasului, Catedrala Voznesensky. Incheiem ziua cu “Turul Metroului”, vizitand cateva statii dintre cele mai frumoase din lume, decorate cu candelabre si arcuri de marmura, construite cu peste 50 de ani in urma.

Restul zilei va recomandam sa petreceti  pe principala  strada  pietonala  a  Moscovei ,Arbat,   vechi centru comercial, cu o multime magazine de souvenire, restaurante si cafenele cochete.

Seara intoarcere la hotel.

Ziua 11: Moscova. Mic dejun la hotel.

Vizitarea Complexului Kremlin. Grandios monument de arhitectura mondiala, Kremlinul din Moscova este cel mai cunoscut kremlin (cetate rusească). Este un complex fortificat care include palate şi catedrale, biserici, etc. Complexul serveşte ca reşedinţă oficială al Preşedintelui Federaţiei Ruse.

Aici,in primul rand, vom vizita Armureria si renumita Piata a Catedralelor, inima Kremlinului: Catedrala Adormirii(1479), cea mai veche dintre ele, Catedrala Bunei Vestiri(1489), cu cele 9 cupole aurite ale sale si bineinteles Catedrala Arhanghelului Mihaiil(1508) care se afla in partea de sud-est a pietei si este locul de inhumare a peste 50 de membri ai famililor regale rusesti.

Seara intoarcere la hotel.

Tur panoramic de oras noaptea (optional).

Ziua 12: Moscova

Astazi dupa ce vizitam faimoasa Galerie de arta Tretyakov, Mausoleul lui V. I. L.enin (optional). Timp liber. Transfer la gara .

Plecare catre Bucuresti la ora 00.30

Sosire in Bucuresti dupa 48 ore.

Tarif de vanzare a pachetului :

1.100 euro/persoana – loc in camera dubla;

supliment camera singla: 345 euro/persoana.

Supliment cls. a 1.a cuseta 200 euro/persoana

Pretul este valabil pentru grup minim de 20 persoane.

Sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret.

Plecare in 12 iunie 2009.

Commission cedat : 60 euro

Tariful include :

3 nopti de cazare cu mic dejun inclus la hotel de 3* -KIEV

3 nopti de cazare cu mic dejun inclus la hotel de 3* – ST. PETERSBURG

2 nopti de cazare cu mic dejun inclus in Hotel de 3*- MOSKOVA

Toate intrarile la muzee conform programului din KIEV,ST.PETERSBURG,MOSKOVA.

Transfer la hotel , in autocare moderne

Transport cu trenul(in vagon cuseta cls a 2.a)

Insotitorul de grup Roman

Ghid professional local vorbitor de Lb Romana

Tariful nu include :

Viza – 60 usd (se achita la agentie)

Cheltuielile personale

Excursii optionale marcate cu rosu in program,

Asigurare medicala

Bacsisuri pentru ghizi locali/soferi

Asigurare storno

excursiile optionale, care se pot comanda la inscriere: ((plimbare cu vaporasul in Kiev- 15 euro , tur panoramic de oras -noaptea in Moscova- 15 euro, si St. Petersburg, Intrare la gradina botanica in Kiev- 5 euro.)

Supliment cls. a 1.a cuseta : 200 euro persoana.

Conditii de inscriere :

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; 1 fotografie tip , asigurare medicala numai de la o companie de asigurari acreditata de CORIS.

– Inscrierea se face conform contract de prestari servicii turistice .

– retragerea se face conform art. V din contract cu penalizarile inscrise in contract.

V. Renunţări, penalizări, despăgubiri

1. În cazul în care turistul renunţă din orice motiv la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:

a) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 70% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 30-45 de zile înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 16-30 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Mentiuni: Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza vreunui turist sa permita intrarea sau iesirea din sau pe teritoriul propriu si nu i se poate imputa agentiei restituirea sumelor achitate. Taxele de viza, tarifele curselor interne pot fi modificate de catre autoritatile de resort pana la data plecarii in excursie, fara notificare prealabila, diferenta de pret urmand a fi achitata de catre turisti. In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri. Firma sau ghidul isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile, in functie de conditiile obiective, fara a afecta structura generala a acestuia si serviciile mentionate. Firma nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau in cazul inlocuirii unui mijloc de transport cu altul. Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, masa si transport este acordata in mod oficial de autoritatile de resort din Rusia, conform standardelor proprii. Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere sunt prevazute in Contractul de comercializare a pachetului de servicii. La inscriere se achita un avans de minim 50%, cu 30 zile inainte se achita diferenta pana la 100% din pachetul serviciilor. Contravaloarea excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR din ziua platii + 2%.

Kiev

HOTEL SLAVYTICH 3*

 

Descriere: Hotelul este situat pe insula artificiala Rusanivsky cu vedere panoramica la Manastirea Lavra Pecerskaya. Dispune 537 de camere singl si camere duble.

Facilitati camere: Tv satelit, radio, baie, balcon.

Facilitatii hotel: Connectare la internet, restaurant, bar,casino, beauty salon, rent-a-car, casa de schimb valutar, seif.

Sankt Petersburg

HOTEL OKHTINSKAYA 3*

 

Descriere: Este situat pe malul raului Neva intr-o o zona centrala cu vederea panoramica asupra orasului.

Facilitati hotel: casa de schimb valutar, business centre, doua restaurante.

Facilitati camere: TV satelit, telefon, mini-bar, baie.

MOSCOVA

HOTEL TURIST 3*

 

Descriere: Hotelul este situat in aproprierea Gradinei Botanice si Centrului de Expozitii intr-un loc linistit. Hotelul dispune de 94 de camere.

Facilitatii hotel: restaurant, bar, sala de conferinta, seif la receptie, cabinet medical, biliard.

Anunțuri

~ de andreiuta pe Septembrie 7, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: