INVITATIE IN CHINA O civilizatie , o lume cu totul aparte……

INVITATIE IN CHINA

O civilizatie , o lume cu totul aparte……

Program propus si acompaniat de catre Florin Burican , expert in civilizatia chineza.

Circuit:

BEIJING – XI’AN – SHANGHAI – ZHUJIAJIAO – GUILIN – YANGSHUO – GUANGZHOU – HONG KONG – MACAO (optional) – HONG KONG

Plecare: 15 OCTOMBRIE 2009

Descriere: Beijing – Hong Kong , Best of China 15 zile / 13 nopti

ZIUA 1: BUCURESTI – BEIJING

Intalnire cu insotitorul de grup al agentiei INVITATION, Florin Burican, la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala cu destinatia Beijing cu compania Air France. Intalnirea este prevazuta la ora 12:45 iar decolarea la ora 15:15 Schimbarea cursei la Paris.

Dupa ce am traversat muntii Urali parasind Europa, traversam vastul platou Siberian verde indreptandu-ne spre muntii inalti de la granita cu China(Karaganda), trecem peste desertul Gobi si stepele Mongoliei Interioare indreptandu-ne spre capitala Chinei.

ZIUA 2: BEIJING (PEKING)

Sosire la Beijing la ora 10:50. Transfer in oras. Traversand orasul vom fi coplesiti de aceasta aglomeratie urbana in care notiunea timpului se pierde, ramanand diferenta dintre zi si noapte. Dupa pranz (inclus), vizitarea Templului Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 273 hectare, intruchipeaza gandirea veche chineza a “completei armonii dintre om si natura”. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming unde imparatii dinastiei Ming si apoi Qing veneau sa ofere sacrificii Cerului, sa se purifice si sa se roage pentru recolte bogate. Prin constructia uriasa reprezinta cel mai mare complex architectural din lume inchinat ceremoniilor de omagiu aduse Cerului. Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cazare la hotel 3* si cina la un restaurant local.

ZIUA 3: BEIJING

Dupa micul dejun, incepem o  excursie de o zi cu autocarul, care va incepe cu vizitarea Marelui Zid (sectiunea Juyongguan Pass, o cazarma militara din sectiunea Marelui Zid care constituie o poarta de intrare in Beijing, aici un singur soldat putand tine in loc o armata de zece mii de oameni ). Cunoscut in China ca Zidul celor zece mii de li, Marele Zid se intinde pe o lungime de 7350 de kilometri, de la Raul Yalu in provincia Liaoning in capatul de est pana la Pasul Jiayuguan in provincia Gansu, in vest. Zidul serpuieste de-a lungul nordului Chinei, urcand si coborand peste culmile muntilor asemeni unui dragon, simbolul cel mai indragit al chinezilor.

Excursia continua cu vizitarea unui magazin traditional de cloisonné-uri, in interior putand sa vizionam intregul proces de fabricare trecand prin ateliere unde lucratorii imbina cu maiestrie piesele si le picteaza dupa retete stravechi. La etajul acestei cladirii vom servi masa de pranz.

In partea a doua a zilei continuam cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte Imperiale si este situat la cca 50 km de Beijing).

Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cazare la hotel 3* si cina traditionala chinezeasca, avand ca preparat principal rata pekineza, gatita dupa retete secrete pastrate din vechime.

ZIUA 4: BEIJING

Mic dejun. Ne pregatim pentru o incursiune dificila: vizitarea Orasului Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 980 de cladiri cu un total de 8704 camere, pe o suprafata totala de 150 000 mp!). Situat in centrul orasului si inconjurat de jur – imprejur de un zid de aproape 10 m inaltime si un canal cu apa de 52 m latime si 6 m adancime, intrarea in Orasul Interzis se face prin Poarta Tian’anmen cu deschidere in piata cu acelasi nume Piata Tian’anmen (Piata Pacii Celeste)– cea mai mare piata din lume, devenita simbol national. Dupa pranz se continua (de fapt, ordinea vizitarii poate fi schimbata in functie de necesitatile momentului) cu vizitarea unui alt palat imperial si gradina imperiala de o deosebita valoare artistica: Palatul de Vara, Yiheyuan (literal: Gradina Sanatatii si a Pacii). Este o incursiune in trecut, un vis de vara, ne rupem de prezent pentru a trai pret de mai bine de o ora printe pavilioane si palate, Sala Bunavointei si Longevitatii in fata careia se afla un animal sacru din bronz (qilin sau cunoscut de straini sub numele de unicorn), Coridorul cel Lung la capatul caruia se afla barca de marmura, sunt doar cateva indicii despre ce vom vizita.

Excursia de azi se va incheia cu vizitarea unui atelier de prelucrare a perlelor originale, vom afla din tainele producerii perlelor, cum pot fi deosebite falsurile si nu in ultimul rand vom admira frumusetea colierelor si diverse crème produse din perle. Cina la restaurant dupa care ne indreptam spre gara pentru plecare cu trenul spre XI’AN (cuseta de dormit clasa I pentru patru persoane).

ZIUA 5: XI’AN

Sosire dimineata in orasul XI’AN fosta capitala imperiala pentru cele mai importante dinastii chineze, capatul de est al Drumului Matasii, oras al carui nume a cunoscut numeroase schimbari, fiind cunoscut si sub numele de Changan (Pace perpetua). Dupa micul dejun si o scurta pauza la hotel ne pregatim sa vizitam unul dintre cele mai extraordinare situri arheologige din lume si care inca nu a fost explorat pe deplin, invaluindu-l intr-o aura de mister: Mormantul primului imparat al Chinei si Armata de Teracota. Peste 7000 de soldati din teracota in marime naturala impreuna cu armele lor, caii sau carele de lupta, in formatie de lupta, dau impresia unei armate “impietrite” parca de o vraja de nedezlegat. Dupa pranz continuam cu tur de oras, centrul orasului bine conservat si care de fapt reprezinta vechiul oras inconjurat de zidurile ridicate in timpul dinastiei Ming, unde vom vizita si Marea Moschee aflata in interiorul unui labirint de stradute si case: Vechiul Cartier Musulman.

Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cazare in XI’AN la hotel 3* si cina la un restaurant local.

ZIUA 6: XI’AN – SHANGHAI

Dupa micul dejun vom vizita Pagoda Gastei si Padurea de Stele. Dupa pranz program liber.

Cina la restaurant dupa care ne indreptam spre gara pentru plecare cu trenul spre Shanghai (cuseta de dormit clasa I pentru patru persoane).

.

ZIUA 7: SHANGHAI

Sosire in Shanghai si dupa o scurta pauza la hotel si pranz, incepem un tur de oras de o zi in Shanghai, oras cosmopolit, plin de contraste, cu o arhitectura avangardista, mandria Chinei moderne. Incepem vizita noastra cu Piata Poporului si Muzeul Shanghai, o cladire in stil architectural care imita un vas tripod (ding) avand baza patrata si etajul rotund, simbolizand conceptia filozofica despre lume a Chinei antice. Muzeul adaposteste colectii de arta valoroase din istoria Chinei. Urmeaza cea mai impresionanta artera comerciala: strada Nanjing (renumita pentru lunga artera pietonala incadrata de zgarie-nori si mall-uri de marimi impresionante, restaurante, cafenele) si Promenada Bund (plimbare pe terasa construita de-a lungul raului Huangpu, care taie orasul in doua – veritabila expozitie de arhitectura internationala, datorita cladirilor impunatoare construite de-a lungul sau). Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local.

Cina la restaurant local si cazare in Shanghai, hotel 3*.

ZIUA 8: SHANGHAI – ZHUJIAJIAO

Dupa micul dejun, mergem sa vizitam una din faimoasele localitati brazdate de canale de apa, putand fi asemanate unor mici “Venetii Orientale”. Canale de apa construite din piatra daltuita, poduri din piatra de o frumusete aparte, vechii ceainarii si restaurante impreuna cu temple si pagode, gradini private, toate intr-o armonie care stau marturie simtului artistic al unei marii civilizatii. Pranzul il vom servi in ambianta acestui orasel romantic. Dupa-amiaza vom avea la dispozitie timp liber pentru plimbare pe strada Nanjing(shopping). Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cina la restaurant local si cazare in Shanghai, hotel 3*.

ZIUA 9: SHANGHAI – GUILIN

Dupa micul dejun, o ultima vizita in Shanghai la Gradinile Yuyuan si Orasul Vechi. Dupa pranz, vizitam JINMAO TOWER sau Golden Prosperity Tower, o cladire de 88 de etaje din zona Pudong, pana in 2007 a 5-a cladire ca inaltime din lume! Dupa cina ne indreptam spre aeroportul din Shanghai pentru imbarcare in cursa spre Guilin. Zbor de aproximativ 135 de minute pana la Guilin, supranumit si perla frumusetilor naturale ale Chinei . Cina si cazare in GUILIN hotel 3*.

ZIUA 10: YANGSHUO

Dupa micul dejun, ne imbarcam pe vapor, unde vom servi si pranzul de altfel, pentru o croaziera pe raul Li, croaziera care in mod sigur ne va incanta privirea cu formele de relief unice si privelistea superba oferita de acestea. Punct terminus este oraselul Yangshuo, o mica localitate in care traiesc cateva minoritati ale Chinei si care este de un pitoresc aparte.

Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local.

Cina si cazare in Yangshuo, hotel 3*.

ZIUA 11: GUILIN

Mic dejun la hotel. Astazi vom avea un program relaxant, care se va concentra pe frumusetile naturale. Parasim localitatea Yangshuo cu autocarul si incepem excursia de o zi cu o vizita la Pestera Flautului de Trestie (Lu Di Yan), cu formatiuni carstice deosebite. Pestera este considerata ca un adevarat fenomen al naturii, fiind marcata pe toate itinerariile turistice. Dupa pranz (la un restaurant local) vom urca pe muntele Fubo. Urmeaza Muntele Elefantului, o formatiune stancoasa, curiozitate a naturii. Cina este servita la un restaurant local. Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cazare in Guilin hotel 3*.

ZIUA 12: GUANGZHOU – HONG KONG

Dimineata dupa micul dejun parasim hotelul cu destinatia aeroportul din Guilin pentru imbarcare in cursa spre Guangzhou. Dupa un zbor de aproximativ 50 de minute ajungem in Guangzhou unde servim masa de pranz. Dupa-amiaza continuam cu insula Shamian din Guangzhou si vizita Academiei Chen, de fapt templul unde se aduceau ofrande cultului strabunilor si de asemenea loc de studiu, o familie bogata care s-a facut cunoscuta in urma obtinerii locului 3 la examenul imperial din timpul dinastiei Qing a capului familiei. Dupa cina in Guangzhou ne pregatim sa parasim orasul cu destinatia Hong Kong imbarcandu-ne intr-un tren rapid. Sosire in Hong Kong, dupa formalitatile vamale suntem intampinati de ghidul local care ne va conduce la hotel. Cazare la hotel de 3*.

ZIUA 13: HONG KONG

Mic dejun. Tur de jumatate de zi al insulei Hong Kong: urcam pe Varful Victoria unde practic vom avea orasul la “picioarele noastre”, o panorama aeriana deosebita asupra orasului si a golfului, fiind situati deasupra impunatoarelor cladiri de tip zgarie-nori; portul Aberdeen, denumit astfel de scotienii ce au colonizat Hong Kong-ul, port cu numeroase restaurante plutitoare si o comunitate de peste 700 de familii ce locuiesc chiar in barcile care le sunt casa si din care isi castiga si traiul; urmeaza Piata Stanley (Chek Chue) si Golful Repulse. Vom avea dupa-amiaza libera pentru vizite individuale. Cazare in Hong Kong, (cina nu este inclusa).

ZIUA 14: HONG KONG – MACAO

Mic dejun. Azi avem timp sa descoperim orasul pe cont propriu. Pranz inclus doar pentru persoanele care aleg sa participe la excursia optionala la Macao. Optional: excursie de o zi la Macao cu catamaranul (nava rapida care face legatura pe mare cu Macao) , administrata de portughezi pana in 1997 cand a revenit Chinei, dar, ca si orasul Hong Kong, are un statut aparte, dupa principiul: o tara, doua sisteme. Cazare in Hong Kong (cina nu este inclusa).

ZIUA 15: HONG KONG – BUCURESTI
Mic dejun
. Transfer la aeroportul din Hong Kong. Decolarea cursei Air France este prevazuta pentru ora 10:40. Schimbarea cursei la Paris. Sosirea la Bucuresti la ora 22:45.

PRET : 1700 euro / persoana (loc in camera dubla)

Supliment camera single 295 euro

Servicii incluse:

– transport cu avionul, compania Air France/KLM Bucuresti – Beijing si Hong Kong – Bucuresti
– 2 nopti transport cu trenul, vagon de dormit (cuseta de 4 persoane, clasa I) Beijing – Xi’an si Xi’an – Shanghai;  
– 10 nopti cazare la hoteluri de 3*dupa cum urmeaza: 2 nopti Beijing, 1 noapte Xi’an, 2 nopti Shanghai, 2 nopti Guilin, 1 noapte Yangshuo, 3 nopti Hong Kong (clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din China, hotelurile sunt de 3 stele dar la standard de 4 stele). 
– pensiune completa cu exceptia Hong Kong unde nu avem mese incluse decat micul dejun (toate mesele incluse fara bauturi, este inclus un singur pahar de racoritoare de persoana,preparatele servite la mesele principale au specific chinezesc , pe mese fiind insa prezente tacamuri europene: lingura, cutit, furculita);

– transport cu tren expres Guangzhou – Hong Kong;
– transport cu autocar local pe circuit; 
– vizite si  intrari la obiectivele turistice mentionate in program;
– ghid local;
– insotitor roman de grup, vorbitor fluent de chineza si engleza, bun cunoscator al Chinei;

Servicii neincluse:

– taxele de aeroport = 300 EURO, pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu o saptamana inaintea plecarii, odata cu emiterea biletelor
– taxa de viza si procesare acte = 75 USD
– bacsis pentru soferi si ghizi locali = 35 EURO, se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in China

– mesele de pranz si cina din Hong Kong;

– excursiile si activitatile optionale, se platesc local.

– excursie de o zi la Macao cu pranz inclus: 125 Euro/pers..
– asigurarea medicala
– asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de Prestari Servicii Turistice)

– alte servicii decat cele mentionate.

Acte necesare:

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / o fotografie tip pasaport / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului / formular completat

ORAR DE ZBOR

Flight Class Date Origin Destination Departure time Arrival time

AF 1889 G 15/10/09 BUCHAREST PARIS 15:15 17.25

OTOPENI INTERNATIONAL CHARLES DE GAULLE 2F

AF 126 G 15/10/09 PARIS BEIJING 19:00 10:50 16/10/09

CHARLES DE GAULLE 2E CAPITAL AIRPORT 2

AF 183 G 29/10/09 HONG KONG PARIS

INTERNATIONAL 1 CHARLES DE GAULLE 2E 10:40 17:00

AF 1088 G 29/10/09 PARIS BUCHAREST 18:55 22:45

CHARLES DE GAULLE 2F OTOPENI INTERNATIONAL

Conditii:

GRUP MINIM: 25 PERSOANE

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Beijing

Hutong tour: tur cu ricsa (triciclete acoperite) pe aleile inguste care formeaza “vechiul Beijing”, care au fost special conservate si de-a lungul carora se pot vizita case cu un stil arhitectonic specific Beijingului. “Hutong” este un stil de viata, o “cultura” urbana specifica Beijingului, foarte faimoasa in China si care este pe cale de disparitie odata cu “invazia” cladirilor din beton, sticla si otel.

Pret: 160 CNY/persoana. Approx: 16 Euro.

Beijing Opera: show de “opera pekineza”. Ocazie unica de a savura stilul operei “pekineze”, o traditie care s-a consolidate in sec. 18, fiind preferata in timpul dinastiei Qing si care imbina muzica si acrobatia, frumusetea costumelor si a mastilor.

Pret: 160 CNY/persoana. Approx: 16 Euro.

Kung-fu show: un spectacol deosebit de arte martiale, un spectacol de lumini, costume si maiestrie.

Pret: 160 CNY/persoana. Approx: 16 Euro.

Shanghai:

Night Cruiser in Huangpu River: Panorama cu vaporasul pe raul Huangpu, o plimbare care cu siguranta nu trebuie ratata. Luminile laserelor care lumineza cladirile de tip “zgarie-nori” de pe o parte a raului si arhitectura coloniala de pe cealalta parte creeaza o imagine feerica de neuitat.

Pret: 150 CNY/persoana. Approx: 15 Euro.

Acrobatic show: Un alt show de exceptie: circul din Shanghai, unul dintre cele mai faimoase din lume, scene de acrobatie de o deosebita maiestrie.

Pret: 200 CNY/persoana. Approx: 20 Euro.

Hong Kong

Macao tour: 125 Euro/pers. (pranz, bilet cruiser dus-intors, bilete intrari obiective, incluse).

Hong Kong Disneyland tour: CNY900/persoana. Approx: 100 Euro.

Xi’an

Xi’an Opera : CNY180/pers.Approx: 18 Euro/pers. Cu cina inclusa (coltunasi traditionali) CNY220/pers.

Approx: 22 Euro/pers.

Yangshuo

Yangshuo Night show of Zhangyimou Impress of Ms. Liu: un spectacol in aer liber de o rara frumusete. Faimosul regizor Zhang Yimou, care a obtinut atatea premii internationale si pe care probabil multi dintre dvs. il stiu, a pus in scena acest spectacol grandios. Va recomand cu caldura acest spectacol care a fost apreciat de catre toti turistii romani care l-au vizionat.

normal seat: CNY210/persoana. Approx: 21 Euro/pers., DELUXE: CNY360/pers., Approx: 36 Euro/pers.

In functie de timpul liber avut la dispozitie pot fi selectate si alte optiuni la recomandarea ghidului local. Local pot fi oferite sugestii de petrecere a timpului liber, cumparaturi, etc. Desigur aceste optiuni vor fi onorate in functie de disponibilitatea la fata locului, de numarul de participanti sau de alti factori independenti de noi. Toate aceste excursii si activitati optionale reflecta un mod de viata, o cultura diferita de a noastra, un alt mod de a gandi si a privi lucrurile. Reprezinta o ocazie unica de a ne imbogati spiritual, de a experimenta lucruri noi. Pe parcursul acestui circuit noi va oferim gratuit vizite in magazine si ateliere de perle, jad, cloisonné, ceramica si portelan, ceai, plante medicinale, matase, pictura, caligrafie, etc. Toate sunt parte integranta a acestei mari culturi si civilizatii chineze, lucruri cu care e posibil sa te intalnesti doar o data in viata.

IMPORTANT!

● Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria chinezeasca, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intordeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.
● Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
● Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).
● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa "storno", care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

● Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
●pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau o carte de credit ca garantie; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor 
● In cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
● Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
● Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, repectiv de Ambasada Chinei.

Reclame

~ de andreiuta pe septembrie 9, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: