INVITATIE IN CHINA O civilizatie , o lume cu totul aparte……

INVITATIE IN CHINA

O civilizatie , o lume cu totul aparte……

Program propus si acompaniat de catre Florin Burican , expert in civilizatia chineza.

Circuit: BEIJING – YANGZHOU – SUZHOU – WUZHEN – HANGZHOU – SHANGHAI

Plecari: 30 SEPTEMBRIE 2009

Descriere: Pe urmele lui Marco Polo ( Rafinament si stil la curtea imperiala) 8 nopti/ 10 zile

On the footsteps of Marco Polo (Refinement and style at the imperial court)

ZIUA 1: BUCURESTI – BEIJING

Intalnire cu insotitorul de grup al agentiei INVITATION, Florin Burican, la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala cu destinatia Beijing cu compania Air France. Intalnirea este prevazuta la ora 12:45 iar decolarea la ora 15:15 Schimbarea cursei la Paris.

Dupa ce am traversat muntii Urali parasind Europa, traversam vastul platou Siberian verde indreptandu-ne spre muntii inalti(Karaganda) de la granita cu China, trecem peste desertul Gobi si stepele Mongoliei Interioare indreptandu-ne spre capitala Chinei.

ZIUA 2: BEIJING (PEKING)

Sosire la Beijing la ora10:50. Transfer in oras. Traversand orasul vom fi coplesiti de aceasta aglomeratie urbana in care notiunea timpului se pierde, ramanand diferenta dintre zi si noapte. Dupa pranz (inclus), vizitarea Templului Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 273 hectare, intruchipeaza gandirea veche chineza a “completei armonii dintre om si natura”. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming unde imparatii dinastiei Ming si apoi Qing veneau sa ofere sacrificii Cerului, sa se purifice si sa se roage pentru recolte bogate. Prin constructia uriasa reprezinta cel mai mare complex architectural din lume inchinat ceremoniilor de omagiu aduse Cerului. Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cazare la hotel 3* si cina la un restaurant local.

ZIUA 3: BEIJING

Dupa micul dejun, incepem o  excursie de o zi cu autocarul, care va incepe cu vizitarea Marelui Zid (sectiunea Juyongguan Pass, o cazarma militara din sectiunea Marelui Zid care constituie o poarta de intrare in Beijing, aici un singur soldat putand tine in loc o armata de zece mii de oameni ). Cunoscut in China ca Zidul celor zece mii de li, Marele Zid se intinde pe o lungime de 7350 de kilometri, de la Raul Yalu in provincia Liaoning in capatul de est pana la Pasul Jiayuguan in provincia Gansu, in vest. Zidul serpuieste de-a lungul nordului Chinei, urcand si coborand peste culmile muntilor asemeni unui dragon, simbolul cel mai indragit al chinezilor.

Excursia continua cu vizitarea unui magazin traditional de cloisonné-uri, in interior putand sa vizionam intregul proces de fabricare trecand prin ateliere unde lucratorii imbina cu maiestrie piesele si le picteaza dupa retete stravechi. La etajul acestei cladirii vom servi masa de pranz.

In partea a doua a zilei continuam cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte Imperiale si este situat la cca 50 km de Beijing).

Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cazare la hotel 3* si cina traditionala chinezeasca, avand ca preparat principal rata pekineza, gatita dupa retete secrete pastrate din vechime.

ZIUA 4: BEIJING

Mic dejun. Ne pregatim pentru o incursiune dificila: vizitarea Orasului Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 980 de cladiri cu un total de 8704 camere, pe o suprafata totala de 150 000 mp.). Situat in centrul orasului si inconjurat de jur – imprejur de un zid de aproape 10 m inaltime si un canal cu apa de 52 m latime si 6 m adancime, intrarea in Orasul Interzis se face prin Poarta Tian’anmen cu deschidere in piata cu acelasi nume Piata Tian’anmen (Piata Pacii Celeste)– cea mai mare piata din lume, devenita simbol national. Dupa pranz se continua (de fapt, ordinea vizitarii poate fi schimbata in functie de necesitatile momentului) cu vizitarea unui alt palat imperial si gradina imperiala de o deosebita valoare artistica: Palatul de Vara, Yiheyuan (literal: Gradina Sanatatii si a Pacii). Este o incursiune in trecut, un vis de vara, ne rupem de prezent pentru a trai pret de mai bine de o ora printe pavilioane si palate, Sala Bunavointei si Longevitatii in fata careia se afla un animal sacru din bronz (qilin sau cunoscut de straini sub numele de unicorn), Coridorul cel Lung la capatul caruia se afla barca de marmura, sunt doar cateva indicii despre ce vom vizita.

Excursia de azi se va incheia cu vizitarea unui atelier de prelucrare a perlelor originale, vom afla din tainele producerii perlelor, cum pot fi deosebite falsurile si nu in ultimul rand vom admira frumusetea colierelor si diverse crème produse din perle. Cina la restaurant dupa care ne indreptam spre gara pentru plecare cu trenul spre Yangzhou (cuseta de dormit clasa I pentru patru persoane).

ZIUA 5: YANGZHOU

Sosire dimineata in orasul Yangzhou, orasul pe care l-a iubit faimosul calator Marco Polo si unde a fost numit de catre imparatul mongol Kublai Khan, guvernator al orasului(1282-1287). Dupa micul dejun vom incepe sa exploram acest oras fascinant din delta fluviului Yangtze, unde unii imparati din diferite dinastii au ales sa-si stabileasca capitala sudica a Chinei sau resedinta. Un oras incarcat de istorie, care pana in epoca moderna a constituit unul din cele mai importante centre culturale si economice ale Chinei. Yangzhou este renumit pentru fabricile de jucarii, cutite, lame,foarfeci.

Incepem vizita noastra cu Gradina Ge, proiectata de un faimos pictor, Shi Tao, din dinastia Qing pentru un ofiter imperial. Este un prim contact cu stilul gradinilor private din sud, din delta fluviului Yangtze, gradini care ne vor incanta prin diversitatea si stilul artistic sofisticat, orasul Yangzhou fiind faimos pentru buna conservare a acestor gradini. Dupa pranz, cand avem ocazia sa gustam din preparatele culinare pentru care locuitorii din Yangzhou sunt atat de mandri si a caror faima a fost tema a numeroase filme, vom vizita un alt loc romantic al orasului si anume lacul Shouxi sau “sufletul frumusetilor naturale din Yangzhou” cum mai este numit de localnici, care isi revendica numele dupa cel al faimosului Lac de Vest din Hangzhou. Aici vom afla de ce imparatul Qianlong din dinastia Qing a indragit acest loc, unde obisnuia sa se retraga pe o platforma de pe acest micut lac dar cu nimic mai prejos in frumusete decat Lacul de Vest.

Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cazare la hotel 3* si cina la un restaurant local.

ZIUA 6: SUZHOU

Dupa micul dejun continuam excursia cu autocarul, in delta fluviului Yangtze, traversand fluviul mergem la Suzhou, leagan al culturii WU supranumit si “paradisul terestru” de catre localnici. Dupa pranz, vizitarea uneia dintre cele mai reprezentative gradini “Master of the Net“, apoi vom vizita una din atractiile turistice locale si anume fabrica de matase cu veche traditie, unde vom putea viziona muzeul matasii, procesul de prelucrare si vom fi introdusi in tainele producerii matasii de catre un specialist al fabricii, cu putin noroc poate prindem si un show de moda. Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cina la restaurant local. Cazare in Suzhou, la hotel 3*.

ZIUA 7: SUZHOU – WUZHEN – HANGZHOU

Dupa micul dejun, plecare cu autocarul spre Wuzhen. Sosire si tur panoramic de oras in Wuzhen. Vom admira casele construite de-a lungul canalelor care traverseaza orasul si pravaliile vechi, ramase neschimbate de sute de ani, este efectiv o calatorie in timp si cu siguranta vom fi incantati de restaurantele si ceainariile de unde poti admira frumusetea peisajelor si arhitecturii, drogheriile cu produse naturiste, putem patrunde in casele inca locuite unde ospitalitatea localnicilor te imbie la degustare de bautura sau snack-uri traditionale. Dupa servirea pranzului, plecare spre Hangzhou. In Hangzhou, unul din cele mai indragite orase de catre poeti si artisti, dar si de imparati si oameni de rand, vom vizita Pagoda celor Sase Armonii si Muzeul Ceaiului unde vom fi initiati in cultura si arta ceremoniei ceaiului. Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cina la restaurant local si cazare in Hangzhou, hotel 3*.

ZIUA 8: HANGZHOU – SHANGHAI

Mic dejun, scurta plimbare cu barca pe Lacul de Vest (Xihu), urmata de  vizitarea orasului dinastiei Song, o copie fidela a atmosferei acelei epoci de grandoare din istoria Chinei, o buna ocazie de a vedea la fata locului istoria vie a unei civilizatii, spectacole interpretate de actori direct pe strada, imbracamintea acelei epoci purtata de actori in interiorul orasului, arhitectura, ne vor da cu atat mai mult senzatia unei calatorii in timp, impresia ca participam direct la un moment din viata acestei cetati din trecut. Dupa pranz, plecare cu autocarul spre Shanghai. Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cina si cazare in Shanghai hotel3*.

ZIUA 9: SHANGHAI

Dupa micul dejun, tur de oras in Shanghai, oras cosmopolit, plin de contraste, cu o arhitectura avangardista, mandria Chinei moderne. Vizita va cuprinde: Gradinile Yuyuan si Orasul Vechi, apoi dupa pranz, continuam cu Piata Poporului si Muzeul Shanghai, o cladire in stil architectural care imita un vas tripod (ding) avand baza patrata si etajul rotund, simbolizand conceptia filozofica despre lume a Chinei antice. Muzeul adaposteste colectii de arta valoroase din istoria Chinei, o ultima ocazie de a ne incarca spiritual si a ne imbogati cunostintele despre istoria si cultura Chinei. Urmeaza cea mai impresionanta artera comerciala: strada Nanjing (renumita pentru lunga artera pietonala incadrata de zgarie-nori si mall-uri de marimi impresionante, restaurante, cafenele) si Promenada Bund (plimbare pe terasa construita de-a lungul raului Huangpu, care taie orasul in doua – veritabila expozitie de arhitectura internationala, datorita cladirilor impunatoare construite de-a lungul sau). Seara program liber sau activitati optionale oferite de ghidul local. Cina si cazare in Shanghai hotel 3*.

ZIUA 10: SHANGHAI – BUCURESTI
Mic dejun
. Transfer la aeroportul din Shanghai. Decolarea cursei Air France este prevazuta pentru ora 10:50. Schimbarea cursei la Paris. Sosirea la Bucuresti la ora 22:55.

PRET / persoana1110 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 150 EURO

Servicii incluse:

– transport cu avionul, compania Air France pe destinatia: Bucuresti – Beijing si Shanghai – Bucuresti
– 1 noapte transport cu trenul vagon de dormit (cuseta de 4 persoane, clasa I) 
– 7 nopti cazare la hoteluri de 3*: 2 nopti Beijing, 1 noapte Yangzhou, 1 noapte Suzhou, 1 noapte Hangzhou, 2 nopti Shanghai (clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din China, hotelurile sunt de 3 stele dar la standard de 4 stele). 
– pensiune completa (toate mesele incluse fara bauturi, este inclus un singur pahar de racoritoare de persoana, preparatele servite la mesele principale au specific chinezesc, pe mese fiind insa prezente tacamuri europene: lingura, cutit, furculita)
– transport cu autocar local pe circuit 
– vizite si  intrari la obiectivele turistice mentionate in program;
– ghid local;
– insotitor roman de grup, vorbitor fluent de chineza si engleza, bun cunoscator al Chinei;

Servicii neincluse:

– taxele de aeroport = 300 EURO, pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu o saptamana inaintea plecarii, odata cu emiterea biletelor
– taxa de viza si procesare acte = 75 USD
– bacsis pentru soferi si ghizi locali = 25 EURO, se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in China

– excursiile si activitatile optionale, se platesc local.
– asigurarea medicala
– asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de Prestari Servicii Turistice)

– alte servicii decat cele mentionate.

Acte necesare:

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / o fotografie tip pasaport / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului / formular completat

Conditii:

GRUP MINIM: 25 PERSOANE

FLIGHT INFO:

Flight Class Date Origin Destination Departure time Arrival time

AF 1889 G 30/09/09 BUCHAREST PARIS 15:15 17.25

OTOPENI INTERNATIONAL CHARLES DE GAULLE 2F

AF 126 G 30/09/09 PARIS BEIJING 19:00 10:50 01/10/09

CHARLES DE GAULLE 2E CAPITAL AIRPORT 2

AF 117 G 09/10/09 SHANGHAI-PUDONG 1 PARIS

CHARLES DE GAULLE 2F 10:50 17:15

AF 1088 G 09/10/09 PARIS BUCHAREST 19:05 22:55

CHARLES DE GAULLE 2F OTOPENI INTERNATIONAL

● Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria chinezeasca, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intordeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu).
● Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
● Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).
● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa "storno", care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

● Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
●pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau o carte de credit ca garantie; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor 
● In cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
● Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
● Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, repectiv de Ambasada Chinei.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Beijing

Hutong tour: tur cu ricsa (triciclete acoperite) pe aleile inguste care formeaza “vechiul Beijing”, care au fost special conservate si de-a lungul carora se pot vizita case cu un stil arhitectonic specific Beijingului. “Hutong” este un stil de viata, o “cultura” urbana specifica Beijingului, foarte faimoasa in China si care este pe cale de disparitie odata cu “invazia” cladirilor din beton, sticla si otel.

Pret: 160 CNY/persoana. Approx: 16 Euro.

Beijing Opera: show de “opera pekineza”. Ocazie unica de a savura stilul operei “pekineze”, o traditie care s-a consolidate in sec. 18, fiind preferata in timpul dinastiei Qing si care imbina muzica si acrobatia, frumusetea costumelor si a mastilor.

Pret: 160 CNY/persoana. Approx: 16 Euro.

Kung-fu show: un spectacol deosebit de arte martiale, un spectacol de lumini, costume si maiestrie.

Pret: 160 CNY/persoana. Approx: 16 Euro.

Shanghai:

Night Cruiser in Huangpu River: Panorama cu vaporasul pe raul Huangpu, o plimbare care cu siguranta nu trebuie ratata. Luminile laserelor care lumineza cladirile de tip “zgarie-nori” de pe o parte a raului si arhitectura coloniala de pe cealalta parte creeaza o imagine feerica de neuitat.

Pret: 150 CNY/persoana. Approx: 15 Euro.

Acrobatic show: Un alt show de exceptie: circul din Shanghai, unul dintre cele mai faimoase din lume, scene de acrobatie de o deosebita maiestrie.

Pret: 200 CNY/persoana. Approx: 20 Euro.

In functie de timpul liber avut la dispozitie pot fi selectate si alte optiuni la recomandarea ghidului local. Local pot fi oferite sugestii de petrecere a timpului liber, cumparaturi, etc. Desigur aceste optiuni vor fi onorate in functie de disponibilitatea la fata locului, de numarul de participanti sau de alti factori independenti de noi. Toate aceste excursii si activitati optionale reflecta un mod de viata, o cultura diferita de a noastra, un alt mod de a gandi si a privi lucrurile. Reprezinta o ocazie unica de a ne imbogati spiritual, de a experimenta lucruri noi. Pe parcursul acestui circuit noi va oferim gratuit vizite in magazine si ateliere de perle, jad, cloisonné, ceramica si portelan, ceai, plante medicinale, matase, pictura, caligrafie, etc. Toate sunt parte integranta a acestei mari culturi si civilizatii chineze, lucruri cu care e posibil sa te intalnesti doar o data in viata.

Reclame

~ de andreiuta pe septembrie 9, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: