ULTIMELE LOCURI !!!- BUCURESTI – ISTANBUL-SILE-SAFRANBOLU-SINOP-SAMSUN-TRABZON-CAPADOKYA-ANKARA-BURSA-ISTANBUL-BUCURESTI.

 

Plecare in : 01.07., 01.08., 01.09., 01.10, 01.11, 01.12.2009

BUCURESTI – ISTANBUL-SILE-SAFRANBOLU-SINOP-SAMSUN-TRABZON-CAPADOKYA-ANKARA-BURSA-ISTANBUL-BUCURESTI.

Ziua 1: Bucuresti-Istanbul

Intalnire la ora 06.00 dimineata,in parculetul Timpuri Noi. Vom da startul de plecare , dupa jumatate de ora, catre Turcia pe ruta Bucuresti-Giurgiu-Russe-Veliko Tirnovo-Istanbul. In functie de formalitatile vamale, sosire in Istanbul. Cazare la hotel.Timp liber.

Ziua 2: Istanbul

Dupa micul dejun, vizita in centrul istoric al metropolei. Se vor vedea Hipodromul, Obeliscul lui Theodosius, Coloana Serpuita, Obeliscul Faraonului Thutmose, Fantana germana a lui Whilhem, Coloana lui Constantin. Vom continua cu vizitarea celei mai renumite moschei din Turcia, Moscheia Albastra, si de asemenea, Sf. Sophia, (Biserica Sfantei Intelepciuni) dupa care se va vizita

Muzeul Topkapi, renumitul Sarai al Sultanilor Otomani.

Dupa amiaza vizitam Marele Bazar Acoperit, cel mai vechi “moll” din lume, un labirint de strazi cu circa 3000 de magazine, cafenele si ateliere.

Timp liber pentru cumparaturi. Intoarcere la hotel. Timp liber .

Ziua 3: Istanbul-Sile-Safranbolu

Micul dejun. Astazi se va trece in Asia, traversind Bosforul pe podul Fatih Mehmet Sultan, ocazie unica de a vedea cele doua continente in acelas timp. O scurta oprire sa admiram panorama oferita de cel mai inalt punct din Istanbul, Camlica de unde se poate vedea aproape tot orasul, strimtoarea Bosfor si Insulele Printilor. Vizitam fortareata Anadolu Hisari, construit de Bayazit Fulgerul pentru a putea controla strimtoarea dupa care ne vom indrepta catre Sile un orasel pe malul Marii Negre unde albastrul marii, plajele aurii si padurile ca de smarald ofera vizitatorilor o priveliste incantatoare. Istoria acestui orasel incepe din sec.7 IH, in aceasta zona putand fi vazute multe relicve istorice Bitine, Hitite, Romane, Bizantine si Otomane. Masa de prinz si timp liber pentru o siesta pe plaja. Vom vizita Farul, construit de francezi in 1859, Fortareata Sile, construit de Bizantini, Fortareata Heciz si izvorul Stinca Plingatoare. Vom parasi Sile si mergand pe coasta Marii Negre ajungem la Safranbolu.

Cazare la hotel, timp liber.

Ziua 4: Safranbolu-Sinop

Mic dejun. Dupa care ne vom continua traseul in Safranbolu.

Safranbolu, in 1994 a fost trecut, de catre UNESCO pe lista “World Heritage”, existenta sa fiind mentionata si in Iliada de Homer in care este numit Paplagonia. In timpul Bizantinilor orasul se numea Dadibra, iar dupa dominatia Otomana i-a ramas numele acesta, dupa planta ce se cultiva in aceasta zona si anume Safranul, cunoscut ca fiind cea mai scumpa mirodenie. Orasul Muzeu este cunoscut si prin casele de aici construite din lemn, de o rara frumusete, unele fiind vechi de 200 de ani dar foarte bine pastrate pana in zilele noastre.

Dupa micul dejun vom porni impreuna sa vizitam acest loc, unic in lume, Turnul cu ceas, Moscheea Koprulu Mehmet Pasa si Ceasul Solar, Bazarul Manufacturierilor si Fierarilor, Lacul fara fund si pestera Bulak Mencilis.

Masa de prinz o vom servi la un restaurant cu mancaruri specifice din zona.

Dupa amiaza plecam din nou la drum si ne vom indrepta catre un oras aflat pe malul Marii Negre, numit Sinop. Cazare la hotel, timp liber.

Ziua 5: Sinop

Sinop, taramaul Ciclopilor (Odiseia de Homer) are o istorie veche de 5000 de ani, a inceput sa fie cunoscut dupa ce a fost clonizat de Grecii Argonauti orasul devenind un port si un centru economic important in Marea Neagra. Aici s-a nascut si renumitul filozof Diogene in anul 412 IH. Sinop a fost si martora uneia din cele mai mari batalii navale in care au participat mai multe tari, cand corabiile au incercat din greu sa tina pasul navelor cu aburi, moderne pentru acea perioada (Razboiul Crimeei 1854-1856). Astazi vom merge sa vizitam obiectivele turistice cele mai importante din oras. Incepem cu Fortareata Pasa Tabyalari, Biserica Balatlar, Muzeul de Etnografie, Moscheea Aladdin.

Optional masa de prinz o vom servi la unul din restaurantele pescaresti de pe faleza. Vom continua cu vizitarea renumitei Inchisori Sinop dupa care vom face un tur pe litoral sa vedem Plaja Sarikum, punctul cel mai nordic al Turciei Ince Burun, Fiordul Hamsilos si golful Ak Liman. Seara intoarcere la hotel, timp liber.

 Ziua 6: Sinop-Samsun-Trabzon

Mic dejun . Astazi prima oprire o vom face in orasul Samsun. Cunoscut in antichitate sub numele de Amisos dat de colonisti Greci (750 IH), istoria acestui loc incepe inca din sec.12 IH. Samsun, care este si locul de incepere a razboiului de eliberare a Turciei (19 Mai 1919) condusa de Parintele Turciei Moderne, Mustafa Kemal Ataturk. Aici vom vizita Muzeul Ataturk si Muzeul de Aheologie si Etnografie. Dupa masa de pranz parasim orasul Samsun si urmarind coasta Mari Negre ne vom indrepta catre Trabzon. Sosire in Trabzon, cazare la hotel, timp liber.

Ziua 7: Trabzon

In antichitate acest oras-port era cunoscut sub numele de Trapezeus, fiul lui Lycaon, un erou din mitologia Greaca. Aflat pe Drumul Matasi, Trabzon a fost locuit, pe rand de Greci, Romani, Bizantini si Otomani, acum fiind un centru economico-cultural important din Turcia moderna. Dupa micul, vizita la Manastirea Sumela ( 386 DH) care este situata la poalele unui perete abrupt de stanca, strajuind intinsa vale Altindere din regiunea Macka a Provinciei Trabzon, Turcia. Este una din cele mai mari atractii turistice ale parcului national Altindere, aflandu-se la o altitudine de 1200 de metri, si la o distanta de 62 kilometri fata de orasul Trabzon. Ne intoarcem in Trabzon unde servim masa de pranz. Vom continua turul nostru vizitand Muzeul Ayasofia, biserica construita de Manuel Komnenos in anii 1238-1263 dupa care mergind de-a lungul zidurilor Cetatii Trabzon urcam la Soguk Su,de unde putem admira panorama inegalabila a acestui oras Pontic. Seara la hotel.

Ziua 8: Trabzon-Capadocia

Dupa ce vom servi micul dejun parasim orasul Trabzon si mergand prin cheile raului Firtina ajungem la Ayder, o statiune montana situat la 1358 m altidudine, intr-o zona aflata sub protectie de stat. Apele termale, fauna, flora si mierea de albine de aici, fac din acest loc un punct de atractie deosebit pentru turistii ce viziteaza aceasta parte a Turciei. Masa de pranz il vom servi la unul din restaurantele traditionale de aici. Dupa amiaza avem timp liber sa ne bucuram de aerul curat si de verdele intens al brazilor din aceasta statiune turistica unica in lume. Seara ne vom imbarca din nou in autocar avand ca destinatie Cappadocia.

Masa de seara o vom servi pe drum la una din traditionalele restaurante turcesti.

Ziua 9: Kapadokya

Dimineata sosire in Ortahisar, cazare la hotel , timp liber pentru odihna.

Capadocia este o zona vulcanica, misterioasa si stranie, situata in centrul Anatoliei. Dupa cum bine stiti, acest loc este considerat leaganul Crestinismului, unde se pot vedea nenumarate marturii ale crestinilor timpurii pastrate pana in zilele noastre. (Peste 300 de Biserici sapate in stinca, unde au predicat Sfanta Evangelie numerosi apostoli si sfinti). Incepem turul nostru prin aceasta zona cu vizitarea Vaii Goreme, unde primii crestini s-au adapostit din calea paganilor. Dupa masa de pranz vom continua vizitarea Bisericelor Tokali, Elmali si Sf. Barbara, decorate cu fresce si picturi remarcabile.

Intoarcere la hotel, timp liber.

Ziua 10: Cappadocia

Micul dejun.

Astazi incepem cu vizitarea satelor pitoresti Cavusin si Macan, continuam cu Valea Zelve din renumita zona numita "Hornurile Zinelor", dupa care vom vizita satul Avanos si Cetatea Uchisar. Dupa masa de pranz vom vizita orasele subterane Derinkuyu si Kaymakli, care sunt de asemenea sapate de comunitatile de crestini pentru a se adaposti din calea romanilor, dupa care vom vedea Caravan Saraiul Agizkarahan, unul din numeroasele Hanuri de pe Drumul Matasii.

Intoarcere la hotel, timp liber.

Ziua 11: Capadocia-Ankara-Bursa

Dimineata, dupa micul dejun parasim Cappadocia si ne indreptam catre Ankara capitala Turciei moderne. Aici vom vizita Muzeul Civilizatilor din Anatolia, Templul lui Augustos, Moskeea Hagi Bayram si Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk. Inainte de a porni la drum din nou, mergem sa admiram panorama orasului din Cankaya, cartierul prezidential dupa care servim masa de pranz.

Seara vom ajunge in Bursa, cazare la hotel, timp liber.

 

Ziua 12 Bursa- İstanbul.

Bursa, “Orasul Verde” are o istorie de mai mult de 5000 de ani. In timpul dominatiei Romane era cunoscut sub numele de Prusa ad Olympium iar in perioada imperiului Otoman a fost un oras important, aici fiind pentru o perioada de timp capitala imperiului. In apropiera orasului se afla muntele Uludag care in mitologia greaca este cunoscut sub numele de Olympos Misios de unde Zeii ar fi urmarit renumitul razboi Troian. Mic dejun. Vizita in “Orasul verde”. Primul loc pe care il vom vizita este mausoleul Yesil Turbe in care sint imormantati Osman Bey, intemeietorul imperiului Otoman si Orhan Bey fiul acestuia. Continuam cu vizita la Moscheea Yesil Cami din apropierea mausoleului, dupa care vizitam Moscheea Ulu Cami care a fost construit de Beyazid Fulgerul si este considerat prima moschee importanta construita in Imperiul Otoman. Vizitam si bazarul Ipek Carsisi din apropiere unde vom avea prilejul sa facem cumparaturi. Masa de pranz o vom servi la unul din restaurantele unde se prepara renumitul Iskender Kebap. Dupa masa vom urca pe muntele Uludag, parc national, unde vom avea prilejul sa admiram minunatele privelisti din acest loc mitologic. Spre seara vom ajunge in Istanbul,cazare la hotel, timp liber.

Ziua 13: Istanbul

Dupa micul dejun, ne vom deplasa catre Insulele Printilor. Situate la circa doua ore distanta de İstanbul. Marea Marmara este un grup de 7 insulite, cea mai mare fiind Buyukada (Insula Mare) si sunt numite asa din timpul imperiului Bizantin deoarece pe aceste insule erau surghiuniti printii Bizantini. Vom merge pe insula Buyukada folosind una din vaporasele ce fac curse regulate intre continent si Insulele Printilor. Buyukada este o insula cu multe case de vara, plaje, centre turistice de sezon, paduri de pini si multe locuri de odihna si distractie. Pe insule nu circula automobile in afara de cele utilitare strict necesare (Ambulanta, Politie, Pompieri), mijloacele de transport folosite fiind trasurile cu cai si biciclete.

Aici vom vizita Biserica Aya Yorgi si Manastirea cu acelas nume. Biserica este situata pe cea mai inalta culme de pe insula de unde putem vedea continentul si celelalte insule din apropiere. La restaurantul de linga Biserica puteti sa gustati din inconfundabilul vin specific al biserici. Masa de prinz il vom servi la un restaurant pescaresc de pe faleza. Dupa amiaza timp liber la dispozitia dumneavoastra.

Seara vom merge sa servim Cina Festiva la Orient House, restaurant traditional turcesc cu program de dansuri, cantece folclorice si dansatoare orientale.

 

Ziua14: Istanbul-Bucuresti

Dimineata, dupa ce servim micul dejun, intoarcere catre tara.

 

 

Tariful include:

– cazare in hoteluri de 3*

– 4- nopti cazare cu mic dejun, İstanbul

– 1- nopti cazare cu mic dejun, Safranbolu

– 2- nopti cazare cu mic dejun, Sinop

– 2- nopti cazare cu mic dejun Trabzon

– 2- nopti cazare cu mic dejun Ortahisar (Capadocia)

– 1- noapte cazare cu mic dejun Bursa

– 1 noapte pe drum.

– Transport cu autocar A/C 4 * (4084 km- net)

– Asistenta turistica

– Ghid profesional local.

Tariful nu include:

Taxa de viza 15 euro

Asigurare medicala

İntrarile la muzee

Cheltuilelile personale

Programul este valabil pentru un grup de minim 40 pax.

(In cazul in care nu se vor strange un nr minim de 40 turisti , programul va fi recalculat sau anulat .) Transportul va fi efectuat numai in urma recalcularii ulterioare a pachetului existent (in functie de numarul de persoane inscrise ,autocar , midibus, sau microbus).

COMISION CEDAT : 45 EURO PERSOANA

OBSERVATII:

– Pretul pachetelor de servicii este exprimat in EUR/persoana

Prezentarea la autocar – cu o jumatate de ora inaintea plecarii

Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru tara respectiva

– Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul de Resort din Turcia.

– Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

– Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora, problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptia hotelului, asistat de reprezentant.

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica derularea pe zile a programului, fara a afecta calitatea si cantitatea serviciilor.

-Se recomanda efectuarea unei asigurari STORNO , pentru situatiile in care turistul nu mai poate efectua calatoria datorita imbolnavirilor, accidentelor, etc. Astfel, turistul isi poate recupera costul excursiei de la societatile de asigurari.

-Pasaportul este obligatoriu pentru excursia in TURCIA.

– Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

– Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a putea calatori in strainatate:

– sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor;

– sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat;

– adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

– Inscrierea se face conform contract de prestari servicii turistice .

– retragerea se face conform art. V din contract cu penalizarile inscrise in contract.

V. Renuntari/ penalizari,

1.In cazul in care turistul renunta din orice motiv la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari după cum urmeaza:

a) 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice inainte de data plecarii.

b) 70% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 30-45 de zile inainte de data plecarii.

c) 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16-30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

~ de andreiuta pe Septembrie 15, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: